Joselito Paleta iberica gran reserva s kostí 5,5kg

Neohodnoceno
Značka: Joselito

Lahodná šunka zrající přes 24 měsíců je delikátní pochoutka, která oslní každého gurmána. Maso pochází z černých prasat, která se živí výhradně žaludy, a proto je jejich maso tak skvělé. Firma Joselito se specializuje na výrobu jamónu a je zárukou kvality.

Dostupnost Skladem
Kód: 20213
7 695 Kč 6 871 Kč bez DPH 7 695 Kč / 1 ks
Joselito Paleta iberica gran reserva s kostí 5,5kg
Neohodnoceno
Značka: Joselito
Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků

Paleta Iberica de Bellota je přední noha z černých polodivokých iberských vepřů. Paleta se od jamónu liší nejen svoji velikostí, ale také chutí masa. Zatímco jamón je šťavnatější, paleta nabízí škálu různé intenzity chutí a tuk není v tak tenkých žilkách infiltrován do struktury svaloviny. V doznění je paleta lehce nasládlá a velmi delikátní. Neobsahuje žádné umělé konzervanty ani barviva. 

Firma JOSELITO má již více než 150 letou tradici ve výrobě jamónu. Šunky se dnes vyrábějí přesně tak, jak je dělali pradědečkové současných tvůrců. Celý proces výroby je pod velmi pečlivou kontrolou. Postupem času si získaly svou jedinečností fanoušky nejen ve Španělsku. Firma vlastní tisíce hektarů dubových hájů v oblasti kolem Salamanky, kde se pasou černá polodivoká prasata.
Firma je téměř posedlá kontrolou kvality života prasat. Iberská prasata žijí tak, jako by žila ve volné přírodě, jsou šťastná a nemají žádný stres. Každé prase má k dispozici cca 3 hektary půdy. Žaludy, které žerou, obsahují velké množství nenasycených mastných kyselin. Ty pomáhají redukovat špatný cholesterol. Proto je maso z iberských prasat zdravé.

Jak probíhá proces zrání?
Palety se nasolí, ale jen tolik, kolik je nutné. Proto jsou šunky Joselito označovány za příjemně nasládlé s nízkým obsahem soli. Během zimy probíhá proces zrání, čemuž napomáhá vítr. Sůl postupně vyvolává uvolňování vody z masa. Na jaře a v létě probíhá proces, který vypadá, jako když se jamón "potí". Uvolňuje se tuk a proniká tak do tkáně. Když přijde podzim, jsou palety vyvěšeny v přírodních sklepích umístěných pod zemí. To zaručuje stálou vlhkost a konstantní teplotu v průběhu zrání. Díky takto situovaným sklepům šunky vyzrávají velmi pomalu (po dobu miniálně 24 měsíců).
Selekci provádí Maestro Jamonero jednotlivě u každého jamonu/palety. Jen tak si můžeme být jisti jeho špičkovými vlastnostmi.

Hmotnost: cca 5Kg (Výsledná cena palety bude upravena podle konkrétní hmotnosti, o které Vás budeme informovat.)
                   cena za 1Kg / 1399Kč

Země původu: Španělsko

Doplňkové parametry

Kategorie: Šunky a salámy
Země původu: Španělsko
Distribuce: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: