El Maestro Sierra, Amontillado, Anticuario, D.O. Jerez, sherry, 0,75l Naprosto jedinečné Amontillado 1830 zraje v sudech, které postavil a podepsal zakládající mistr bednář vinařství José Antonio Sierra. Toto víno má vlastní osobnost, zachovávající charakter vín vystavených dvojitému zrání, biologickému a oxidačnímu.
3 499 Kč s DPH
Skladem
Suché víno zrající v sudech z amerického dubu pod květinovým závojem a následné oxidačním zráním. Odrůda: 100% Palomino .
Jedinečnost a zajímavost Amontillado Viejo El Maestro Sierra se znásobí, když k fúzi dvou typů stárnutí, biologického pod květinovým závojem a oxidačního, přidáme dlouhé plynutí času. V případě Amontillado 1830 je doba oxidačního stárnutí prodloužena o více než 30 let. Během této dlouhé doby má víno dostatek prostoru pro zrání.
Toto Amontillado je zachováno i v původních sudech, které postavil a podepsal zakládající mistr bednář vinařství José Antonio Sierra na začátku 19. století. Jedná se o originální sudy plně praktického použití a vynikajícího řemeslného zpracování s kapacitou 2 000 litrů,
El Maestro Sierra je výrobce sherry se sídlem v Jerez de la Frontera v Andalusii, Španělsko. Je dobře známo, že má jedny z nejstarších soleras ( solera znamená ve španělštině „na zemi“ a odkazuje na spodní úroveň sady sudů nebo jiných nádob používaných v procesu) v regionu, některé jsou staré téměř 100 let. Společnost vyrábí řadu sherry, včetně výrazů Fino, Oloroso, Amontillado a Palo Cortado.
Na nose má jasné odkazy na svou Fino minulost. Mokrý písek. Je tu náznak droždí, který se pěkně mísí s cukrářskými tóny a sušenými meruňkami. Také slabé farmářské tóny (mokrá ovčí vlna). Vůně marcipánu, lískového ořechu a kandovaného pomeranče propojená s ořechovým dortem. Lehký tabák a náznaky krabiček doutníků.
Chuť je suchá, s vysokou kyselostí. Je neuvěřitelně hedvábná, na několik okamžiků téměř nedostatečná, než znovu nabere sílu a stane se upřímně ocelovou. Kožená. Intenzivní tóny slaného nálevu. Pomerančová slupka. Zakouřený závěr s vlašskými ořechy, lehkými tóny pražených kávových zrn a nejsvětlejším nádechem pepře.
Skvěle si ho vychutnáte se starým sýrem nebo parmazánem, s polévkami, bujóny, bílým masem, tučnými rybami, houbami a polotvrdými sýry, se zeleninou, jako je chřest a artyčoky.
Doporučujeme servírovat mezi 13 - 14°C.
Odrůda: Palomino
Obsah alkoholu 19 %
Objem lahve: 0,75l
Původ: Španělsko, D.O. Jerez
Výrobce | El Maestro Sierra |
---|---|
Oblast původu | D.O. Jerez |
Obsah alkoholu | 19 % |
Odrůda | Palomino |
Velikost lahve | 0,75 l |
Země původu | Španělsko |