Oxer Bastegieta, Marko Gure Arbasoak, D.O.P. Bizkaiko Txakolina, bílé víno, 0,75l Bílé, suché víno, pocházející z vinařské oblasti Bizkaiko Txakolina je vyrobeno z odrůd Hondarrabi Zuri Zerratia, Hondarrabi Zuri s 20% Izkiota ttipia. 30% fermentace probíhá v tancích z nerezové oceli a zbylých 70% zraje v 500L sudech z francouzského dubu. Jakmile je fermentace dokončena, víno je smícháno a dále stárne po dobu 7-8 měsíců sudech z francouzského dubu . Víno se plní do lahví nefiltrované. Víno má světle slámově žlutou barvu, aroma zralých jablek, hrušek s květinovým nádechem. Fermentace v sudu dodává složitost a krémovost s lehkým kouřovým nádechem. Dochuť je dlouhá, elegantní a minerální.
659 Kč s DPH
Skladem
Bílé, suché víno, pocházející z vinařské oblasti Bizkaiko Txakolina je vyrobeno z odrůd Hondarrabi Zuri Zerratia, Hondarrabi Zuri s 20 % Izkiota Ttipia z vinic v obci Kortezubi, malém městečku v Baskicku, které je známé pro své prehistorické jeskyně a je zapsané na světovém seznamu památek UNESCO. Odkaz na historii nese i název vína Marko Gure Arbasoak - v baskičtině "naši predkové". Půda v této oblasti je jílovito vápenitá.
30 % fermentace probíhá v tancích z nerezové oceli a zbylých 70% zraje v 500litrových sudech z francouzského dubu. Jakmile je fermentace dokončena, víno je smícháno a dále stárne po dobu 7-8 měsíců sudech z francouzského dubu. Víno se plní do lahví nefiltrované.
Víno má světle slámově žlutou barvu, aroma zralých jablek, hrušek s květinovým nádechem. Fermentace v sudu dodává složitost a krémovost s lehkým kouřovým nádechem. Dochuť je dlouhá, elegantní a minerální.
Doporučujeme servírovat při teplotě 10-12°C v kombinaci s mořskými plody, ústřicemi, rybami či bílým masem.
Výrobce | Oxer Bastegieta |
---|---|
Body Parker | 94 |
Ročník | 2021 |
Oblast původu | D.O.P. Bizkaiko Txakolina |
Obsah alkoholu | 13,5 % |
Odrůda | Petit Mansenq, Hondarrabi Zuri, Hondarrabi Zerratia |
Velikost lahve | 0,75 l |
Země původu | Španělsko |