Sýr vyrobený z kravského, ovčího a kozího mléka, Cabrales, Quesería La Pandiella Jedná se o silný polotvrdý sýr s modrou plísní, který zraje 2-4 měsíce ve vápencových jeskyních. Je ostře kyselý a mírně slaný a dobře se kombinuje s červeným vínem, salámem a sladkým sherry.
Momentálně vyprodáno Zobrazit podobné produkty z kategoriePlísňový sýr s označením původu se vyrábí pouze v Cabrales a Peñamellera Alta, obě tato místa leží v Asturii.
Mléko používané k výrobě pochází výhradně ze stád krav, ovcí a koz pasoucích se na místních horských pastvinách.
Po výrobě se sýr ukládá do jeskyní v horách, kde zraje dva až čtyři měsíce. V těchto jeskyních je relativní vlhkost 90 % a teplota se pohybuje mezi 8 °C a 12 °C.
Tyto podmínky podporují rozvoj plísní typu penicillium v sýru během zrání, které mu dávají modrozelené plochy a pruhy. Chuť je mírně ostrá, kůra je měkká, tenká a krémová, šedé barvy s červenožlutými plochami. Sýrová hmota má nelepivou konzistenci.
Výtečně se doplňuje s červenými víny, salámy a sherry.
Výrobce | Quesería La Pandiella |
---|---|
Země původu | Menorca |