Sýr vyrobený z kravského, ovčího a kozího mléka, Cabrales, Quesería La Pandiella Jedná se o silný polotvrdý sýr s modrou plísní, který zraje 2-4 měsíce ve vápencových jeskyních. Je ostře kyselý a mírně slaný a dobře se kombinuje s červeným vínem, salámem a sladkým sherry.

Momentálně vyprodáno Zobrazit podobné produkty z kategorie
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Plísňový sýr s označením původu se vyrábí pouze v Cabrales a Peñamellera Alta, obě tato místa leží v Asturii.
Mléko používané k výrobě pochází výhradně ze stád krav, ovcí a koz pasoucích se na místních horských pastvinách.

Po výrobě se sýr ukládá do jeskyní v horách, kde zraje dva až čtyři měsíce. V těchto jeskyních je relativní vlhkost 90 % a teplota se pohybuje mezi 8 °C a 12 °C.

Tyto podmínky podporují rozvoj plísní typu penicillium v sýru během zrání, které mu dávají modrozelené plochy a pruhy. Chuť je mírně ostrá, kůra je měkká, tenká a krémová, šedé barvy s červenožlutými plochami. Sýrová hmota má nelepivou konzistenci.

Výtečně se doplňuje s červenými víny, salámy a sherry.
Výrobce Quesería La Pandiella
Země původu Menorca

Chutná ještě lépe v kombinaci s