Nůž na jamon basic Úzký dlouhý pružný nůž vhodný na krájení jamonu.

219 Kč s DPH

Skladem

+
Celková cena: 219 Kč s DPH
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Jak postupovat při krájení jamonu serrano:

1) Doporučuje Vám umístit šunku do stojánku, popř. jinak upevnit a připravit si velmi ostrý nůž.

2) Odkrojit tukovou vrstvu z jakékoliv jedné strany (nevyhazovat).

3) Poté krouživým pohybem nože odkrajovat malé a tenoučké kousky šunky do cca 4 cm (pokud možno průsvitné). Tyto menší kousky se lépe vychutnávají na patře a stupňují chuť šunky.

4) Až se dostanete ke kosti, šunku obrátíte a začínáte stejným způsobem z opačné strany

5) Pokud si přejete, aby Vám jamón déle vydržel, doporučujeme na odkrajovanou část přiložit odkrojený tuk a připevnit utěrkou či hadříkem. Tak předejdete vysychání šunky.

6) Pokud se na šunce objeví plíseň, nepanikařte! Plíseň se považuje za součást přirozeného zrání a je chápána jako pozitivní. V sušárnách po Španělsku naleznete šunky celé pokryté bílou plísní. Doporučujeme přetřít slunečnicovým, popř. olivovým olejem.

7) Doporučená teplota skladování je 23 °C, tedy pokojová.

8) Pro Vaše bezpečí Vás prosíme o zvýšenou pozornost při plátkování! Neopírejte se prosím druhou rukou o kýtu ve směru řezu!

Jsme přímým dovozcem tohoto produktu.