Joselito, Jamon Ibérico Gran Reserva, plátky 70g Lahodná šunka Joselito nakrájená na tenké plátky se vyznačuje lahodnou chutí. Byla označena jako nejlepší a nejdelikátnější jamon na světě. Tuhle šunku nedostanete všude. Vybírají si ji opravdu jen ti největší znalci a nejlepší šéfkuchaři světa, proto se s šunkami Joselito setkáte v Michelinských restauracích a nejlepších prodejnách. Spíše než o značku se jedná o legendu. Naplátkovaný jamón je v elegantním balení 70g.

599 Kč s DPH

Skladem

+
Celková cena: 599 Kč s DPH
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Lahodná šunka nakrájená na tenké plátky překvapí svou jemností. Na patře je šunka lehce nasládlá. (To je dáno nízkým obsahem soli.) s dlouhým příjemným dozněním. Zraje 36 měsíců.

Jamon JOSELITO je nejen chutný, ale i velmi zdravý. Proces zrání šunek JOSELITO je 100 % přírodní. Šunky neobsahují žádné přidané látky kromě mořské soli, která funguje jako konzervant. Díky obrovskému podílu žaludů ve stravě prasat jamon obsahuje zdravé nenasycené mastné kyseliny (obdobné těm, které jsou např. obsaženy v olivovém oleji). Pomáhá tedy snižovat cholesterol. Šunky JOSELITO neobsahují ani lepek ani laktózu, takže jsou vhodné i pro lidi se speciálními dietami.

Jamon Iberico de Bellota (pata negra) je považována za jednu z největších delikates na světě. Šunka JOSELITO je mezi nimi opravdovým klenotem a spojují se s ní největší géniové světové gastronomie. Firma JOSELITO má již více než stoletou tradici ve výrobě jamonu. Celý proces výroby je pod velmi pečlivou kontrolou. 

Firma JOSELITO vlastní tisíce hektarů dubových hájů v oblasti kolem Salamanky. Kde se pasou černá polodivoká prasata, a žerou žaludy. Firma je téměř posedlá kontrolou kvality života prasat. Iberská prasata žijou tak, jak by žila volně v přírodě. Jsou šťastná, nemají žádný stres. Každé prase má k dispozici cca 3 hektary půdy. Jejich strava je přirozená, protože žerou žaludy a rostliny, které jim chutnají. Žaludy obsahují vevlké množství nenasycených mastných kyselin, které pomáhají redukovat "špatný cholesterol" a zvyšují hladinu "dobrého cholesterolu". Proto je maso z iberských prasat zdra

Šunky JOSELITO se dnes vyrábějí přesně tak, jak je dělali pradědečkové současných tvůrců. Postupem času si získaly svou jedinečností fanoušky nejen ve Španělsku. 

Jak probíhá proces zrání? Kýty se nasolí, ale jen tak, jak je to nejnutnější, proto jsou šunky Joselito označovány za příjemně nasládlé s nízkým obsahem soli.

Během zimy probíhá proces zrání. Společně s větrem sůl postupně pomalu uvolňuje vodu z masa.  Na jaře a v létě probíhá proces, který vypadá jako když se jamon "potí". Uvolňuje se tuk a proniká tak do tkáně. Když přijde podzim, jsou jamony vyvěšeny v přírodních sklepích umístěných pod zemí, což zaručuje stálou vlhkost a konstantní teplotu v průběhu zrání (stejně tak, jako je tomu u vína). Díky takto situovaným sklepům šunky vyzrávají velmi pomalu. Jamon JOSELITO je tady do té doby, než vyzraje do perfektního stadia pro uvedení na stůl zákazníka v těch nejprestižnějších restauracích světa. Některé jamony jsou označeny za špičkové, ty pak dále zůstávají ve sklepích, vyzrávají dokonce i déle než 7 let. Selekci jamonu JOSELITO provádí Maestro Jamonero jednotlivě u každého jamonu. Jen tak si můžeme být jisti jeho špičkovými vlastnostmi, pro které doslova dobývá celý svět.

Výrobce: JOSELITO (Salamanca, Španělsko)

..

Jsme přímým dovozcem tohoto produktu.

Výrobce Joselito
Velikost balení 70 g
Země původu Španělsko