Clos Mogador, Nelin 2014, D.O. Priorat, bílé víno, 0,75l

Neohodnoceno
Značka: Clos Mogador

 ,,Nelin je naše rodinná interpretace toho, co je bílé víno Priorat.''
Výjimečné bílé víno z katalánské oblasti zlatavé barvy zrající 16 měsíců v dubových sudech. Podle Roberta Parkera je to bílé víno na dlouhou trať.
Voní spíše po peckách než po ovoci. Na patře je vidět síla a elegance koření a svěžest ovoce jako jsou brusinkykdoule a meruňky, doprovázeny oříškovým nádechem a minerálním pozadím.

Dostupnost Skladem
Kód: 20545
2 099 Kč 1 735 Kč bez DPH
Clos Mogador, Nelin 2014, D.O. Priorat, bílé víno, 0,75l
Neohodnoceno
Značka: Clos Mogador
Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků

Díky přírodním kvasinkám vzniká tmavě zbarvené žluté víno fermentované pomalu šest měsíců a zrající dalších 15 měsíců, než bylo lahvováno v únoru 2016. Hrozny jsou pěstovány v nadmořské výšce 350 až 500 m n. m. na břidlicovém podloží a následně se ručně sbírají do malých 10kg beden během brzkých ranních hodin, aby se tak zabránilo oxidaci. 90 % hroznů se lisuje a získává se tak mošt, zatímco zbylých 10 % hroznů se před lisováním 12 hodin maceruje. K fermentaci pak dochází v dubových sudech a kádích při teplotě mezi 16 a 18 °C a prodlužuje se o 4 až 5 týdnů.

Ocenění: 96 bodů - Guia Peňin
                 94 bodů - Robert Parker

Zrání: 16 měsíců v dřevěných sudech

Odrůda: Garnatxa blanca a Macabeu

Chuť a aroma: Voní spíše po peckách než po ovoci. Na patře je vidět síla a elegance koření a svěžest ovoce jako jsou brusinkykdoule a meruňky, doprovázeny oříškovým nádechem a minerálním pozadím.

Gastronomie a párování:  Doporučujeme servírovat při teplotě 10-12°C. Když zraje, tak k tomuto vínu zavítá i samotný výrobce René Barbier a vychutnává si sýrový tapas. Zkrátka komplexnost, kterou oceníme nejen u sýrů, ale i foie gras, ryb nebo asijských specialit..

Obsah alkoholu: 14,5%

Vyrobeno lahví: 7400 

Země původu: Španělsko D.O. Priorat jedna z nejprestižnějších oblastí v zemi
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno bílé
Body parker: 94
Oblast původu: D.O. Priorat
Obsah alkoholu: 14,5
Odrůda: Macabeo
Ročník: 2014
Velikost lahve: 0,75
Země původu: Španělsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

,,Nehledat dokonalost, ale především vyjádřit PRIORITU''

Clos Mogador je plodem mnoha generací. Generací vzrušení, zážitků, intuice a emocí. 

V 19. století vlastnila rodina Barbierova 1500 hektarů vinic shromážděných v jedné velké doméně: Le Martinet. V roce 1880 byl Leon Barbier nucen kvůli révokazu hledat ve Španělsku hrozny, které mu ve Francii chyběly. Tak založil obchodní vinařství v Tarragoně (Katalánsko), které pojmenoval René Barbier. Předčasná smrt Reného, ​​když mu bylo 50 let, způsobila, že tento projekt byl zrušen a společnost byla zanikla.

Bylo to v roce 1978, kdy zasáhli potomci rodiny Barbier. René IV, Celine a později Christian a Anderson, získali v Gratallops několik hektarů vinice Grenache v oblasti původu Priorat. Bylo to narození vinařství Clos Mogador. 

Cílem vinařství je usnadnit přirozenou rovnováhu vín, získáním vysoce kvalitních hroznů. Toto úsilí podporuje dobrá biologická rozmanitost doprovázená regenerativním a biodynamickým zemědělstvím

,,Vyrábět vína určená ke zrání, ale s dostatečnou komplexností v mládí.''

Podobné produkty