Clos Mogador, Nelin 2014, D.O. Priorat, bílé víno, 0,75l
,,Nelin je naše rodinná interpretace toho, co je bílé víno Priorat.''
Výjimečné bílé víno z katalánské oblasti zlatavé barvy zrající 16 měsíců v dubových sudech. Podle Roberta Parkera je to bílé víno na dlouhou trať.
Voní spíše po peckách než po ovoci. Na patře je vidět síla a elegance koření a svěžest ovoce jako jsou brusinky, kdoule a meruňky, doprovázeny oříškovým nádechem a minerálním pozadím.






Díky přírodním kvasinkám vzniká tmavě zbarvené žluté víno fermentované pomalu šest měsíců a zrající dalších 15 měsíců, než bylo lahvováno v únoru 2016. Hrozny jsou pěstovány v nadmořské výšce 350 až 500 m n. m. na břidlicovém podloží a následně se ručně sbírají do malých 10kg beden během brzkých ranních hodin, aby se tak zabránilo oxidaci. 90 % hroznů se lisuje a získává se tak mošt, zatímco zbylých 10 % hroznů se před lisováním 12 hodin maceruje. K fermentaci pak dochází v dubových sudech a kádích při teplotě mezi 16 a 18 °C a prodlužuje se o 4 až 5 týdnů.
Ocenění: 96 bodů - Guia Peňin
94 bodů - Robert Parker
Zrání: 16 měsíců v dřevěných sudech
Odrůda: Garnatxa blanca a Macabeu
Chuť a aroma: Voní spíše po peckách než po ovoci. Na patře je vidět síla a elegance koření a svěžest ovoce jako jsou brusinky, kdoule a meruňky, doprovázeny oříškovým nádechem a minerálním pozadím.
Gastronomie a párování: Doporučujeme servírovat při teplotě 10-12°C. Když zraje, tak k tomuto vínu zavítá i samotný výrobce René Barbier a vychutnává si sýrový tapas. Zkrátka komplexnost, kterou oceníme nejen u sýrů, ale i foie gras, ryb nebo asijských specialit..
Obsah alkoholu: 14,5%
Vyrobeno lahví: 7400
Země původu: Španělsko D.O. Priorat jedna z nejprestižnějších oblastí v zemi
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno bílé |
---|---|
Body parker: | 94 |
Oblast původu: | D.O. Priorat |
Obsah alkoholu: | 14,5 |
Odrůda: | Macabeo |
Ročník: | 2014 |
Velikost lahve: | 0,75 |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
,,Nehledat dokonalost, ale především vyjádřit PRIORITU''
Clos Mogador je plodem mnoha generací. Generací vzrušení, zážitků, intuice a emocí.
V 19. století vlastnila rodina Barbierova 1500 hektarů vinic shromážděných v jedné velké doméně: Le Martinet. V roce 1880 byl Leon Barbier nucen kvůli révokazu hledat ve Španělsku hrozny, které mu ve Francii chyběly. Tak založil obchodní vinařství v Tarragoně (Katalánsko), které pojmenoval René Barbier. Předčasná smrt Reného, když mu bylo 50 let, způsobila, že tento projekt byl zrušen a společnost byla zanikla.
Bylo to v roce 1978, kdy zasáhli potomci rodiny Barbier. René IV, Celine a později Christian a Anderson, získali v Gratallops několik hektarů vinice Grenache v oblasti původu Priorat. Bylo to narození vinařství Clos Mogador.
Cílem vinařství je usnadnit přirozenou rovnováhu vín, získáním vysoce kvalitních hroznů. Toto úsilí podporuje dobrá biologická rozmanitost doprovázená regenerativním a biodynamickým zemědělstvím.
,,Vyrábět vína určená ke zrání, ale s dostatečnou komplexností v mládí.''