Artyčokový dip

25. Prosinece 2023 Artyčokový dip
Ponořte se do sýrového nebe s naším receptem na špenátovo-artyčokový dip! Tento chutný dip je plný smetanových sýrů, čerstvého špenátu a dekadentních artyčoků, což je kombinace kterou prostě musíte vyzkoušet!
Ať už pořádáte neformální setkání s přáteli nebo chcete zpříjemnit rodině večerní koukání na televizi, tato snadno vyrobitelná dobrota vás oslní svou bohatou a krémovou chutí, kvůli které ji vaši strávníci budou vyžadovat znovu a znovu.

Ingredience:
2 balení Lučiny
200 g mozzarelly
1 balení čerstvého špenátu
325 g artyčoků v nálevu, nahrubo nasekaných
3 lžíce majonézy
1 stroužek česneku, propasírovaný
půl lžičky pepře
půl lžičky soli
olivový olej


Postup:
Na rozehřátou pánev dejte trochu oleje a až se rozehřeje, přidejte špenát. Až zmenší svou velikost (asi za minutu) dejte stranou. Nastrouhejte si mozzarellu a manchego.

V míse smíchejte Lučinu s majonézou až je z nich hladký krém, přidejte většinu sýra, artyčoky, česnek a koření.

Směs přemístěte do menší nádoby, která je vhodná do trouby a posypte zbytkem sýra. Dejte péct na 15 minut do trouby na 200°C.

Ihned servírujte s bagetou nebo krekry.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Doporučené produkty

Další zajímavé články