Vybrali jsme pro vás selekci vín od vinařství Sierra Cantabria & Eguren

Dominio de Eguren Protocolo červené
Odrůda: 100% Tempranillo
Degustace: Víno rubínově červené barvy, v aroma nejčastěji převládají vůně lesního ovoce-borůvky, ostružiny. Na patře je toto víno velmi elegantní s jemnou tříslovinou. Doznění je kratší a ne příliš intenzivní.
Doporučujeme konzumovat při teplotě 16-18°C
Gastronomie: Doporučujeme jako víno k tapas, jamonu, vyzrálým ovčím sýrům

Odrůda: Macabeo, Airen
Degustace:Žlutavě zelená barva. Intensivní aroma po zeleném jablku, zralé broskvi, fenyklu a exotickém ovoci (guayaba, fruta de la pasión), na diskrétním pozadí minerálů. Na patře je široké, tělnaté. Chutná čistě a čerstvě díky vhodné kyselosti.
Servírujte při teplotě 6-12°C
Gastronomie: Víno pro běžné pití, hodí se k pokrmům z drůbeže i ryb nebo například salátům či těstovinám.

Odrůda: Tempranillo 100%
Zrání: 6 měsíců v sudu z francouzského dubu
Degustace: Rubínově červené víno z oblasti D.O. Rioja. Aroma tohoto vína je velice expresivní a vyvážené, s velkým zastoupením červených plodů. Poznáme nádech dubu a vanilky. V chuti zaznamenáme jemnou tříslovinu, jinak jde o víno velice svěží. Ne příliš tělnaté a jednodušší na pití i pro běžné konzumenty. Mimo ovocných chutí toto víno nabízí nádech dubu, kávy či čokolády.
Doporučujeme servírovat při teplotě 15-17°C
Gastronomie: Sýry, králík, těstoviny s masem, dušená zelenina

Odrůda: 100% Tempranillo
Zrání: 14 měsíců v sudech z francouzského a amerického dubu.
Degustace: Rubínově červené intenzivní víno z oblasti La Rioja ve Španělsku. Aroma nabízí ovocné spektrum, ve kterém nejvíce vyniká zralá třešeň nebo švestka, na pozadí vystupují známky lesního ovoce. Po okysličení můžeme pozorovat chuť minerálů, jež je daná podložím vinic. Zakončení vína je dlouhé a lehce kořeněné.
Doporučujeme servírovat při teplotě 16-18C, doporučujeme před konzumací dekantovat
Gastronomie: Vhodné k masům, tapas nebo velmi silným sýrům

Odrůda: Tempranillo, Graciano
Zrání: 18 měsíců v sudu z francouzského a amerického dubu
Degustace: Víno rubínově červené jasné barvy z oblasti D.O. Rioja. Buket tohoto vína je intenzivní, vyvážený a velice komplexní s elegantním nádechem dubu, doprovázeného zralými červenými plody s dozněním vanilky. Na patře velice komplexní a vyvážené víno, rozvíjející zralé červené plody. Krásné víno s velice dobrou strukturou a vyváženou tříslovinou. V závěru s dlouhým a intenzivním dozněním.
Doporučujeme servírovat při teplotě 16-18°C
Gastronomie: Červená masa, pečené pokrmy, krocan

Odrůda: Tempranillo a Graciano
Zrání: 24 měsíců v sudu z francouzského a amerického dubu
Degustace: Unikátní víno pocházející z oblasti Rioja má třešňově červenou barvu s granátovým okrajem. Intenzivní aroma vyzrálého červeného rybízu, třešní a lékořice. V ústech bohatá ovocná chuť s vanilkovými a minerálními tóny. Víno s exceletně vyváženou aciditou a chutí třísloviny.
Doporučujeme servírovat při teplotě 16-18°C
Gastronomie: Červená masa, BBQ
Výrobce Sierra Cantabria
Oblast původu D.O.C Rioja
Velikost lahve 0,75 l
Země původu Španělsko

Chutná ještě lépe v kombinaci s