Káva, Siracusa - Colombia, Mistral, 250g Kolumbijská káva z takzvaného "kávového trojúhelníku" - součást kolumbijské kulturní krajiny kávy zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Družstvo Anserma sdružuje 2 083 pěstitelů kávy, kteří s nasazením a vášní pěstují kávu vynikající kvality. Odrůda použitá v této šarži je Castillo, v šálku přináší tóny jahodového džemu, hořké čokolády a rumu.

649 Kč s DPH

Skladem

+
Celková cena: 649 Kč s DPH
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Informace o farmě:
Anserma se nachází v západní části departementu Caldas. Je to zemědělské centrum, kde vyniká pěstování kávy.

Družstvo zahájilo činnost v roce 1967. Má rozsáhlé znalosti a zkušenosti s komercializací kávy a podporu Národní federace pěstitelů kávy Kolumbie a Departementálního výboru pěstitelů kávy Caldas.  Jejím hlavním cílem je komercializace kávy a dalších zemědělských produktů, která usiluje o podporu a zlepšení ekonomických, sociálních, technických a kulturních podmínek sdružených osob, pokud jsou spojeny se zemědělskou činností a zejména s produkcí kávy ve všech jejích oblastech.

Družstvo sdružuje 2 083 pěstitelů kávy, kteří s nasazením a vášní pěstují kávu vynikající kvality. Kromě kávy pěstují také plodiny jako cukrovou třtinu a banány, které prodávají za účelem získání příjmu.

Družstvo s novým generálním ředitelem Luisem Miguelem se snaží využít technologie a přejít na produkci speciální kávy. Ve skladu budují prostory s řízenou teplotou, kde se starají o mikrodávky, které jim producenti dodávají. Kromě toho v družstvu poprvé začali experimentovat s produkcí přírodní kávy, aniž by to bylo na bedrech producenta.

Luis Miguel investoval do sušicího boxu Nuna Coffee, který dokáže regulovat teplotu a vlhkost a také sušit kávu. Tyto boxy byly v Kolumbii zavedeny jako první, aby se pokusily bojovat s extrémně náročným, denně se měnícím klimatem v kolumbijských Andách. Na začátku tohoto projektu vybrali několik místních producentů, kteří jsou známí svou kvalitou, od nichž budou vykupovat třešně za vyšší než běžnou tržní cenu. Odtud, že družstvo pak zřídili třídicí stanici pro výběr nejzralejších třešní a vytvoření jednotnosti. Odrůda použitá v této šarži je Castillo.

Po sběru a separaci se káva promyje a fermentuje v uzavřených sudech po dobu 96 hodin. Poté se dá do sušicího boxu, kde se suší při teplotě 35-40 °C po dobu 100-120 hodin.

Jedná se o první kroky a počáteční zkoušku, kterou chtějí v družstvu rozšířit a zlepšit kapacitu a zapojit do tohoto programu více producentů.

Region:
Anserma, Caldas

Příprava:
96 hodin anaerobní přírodní

Odrůda:
Castillo

Nadmořská výška:
1800 M.N.M.

Nejlepší pro:
Espresso / Filtr

Chuťový profil:
třešně, papája, hořká čokoláda
Výrobce Mistral Coffee
Velikost balení 250 g

Chutná ještě lépe v kombinaci s