Šperky španělské gastronomie - dary moře

03. Dubna 2018 Šperky španělské gastronomie - dary moře

Dary moře ze severu Španělska? Ty nejlepší, které dostanete. Španělsko je prosnulé svou gastronomií a především paellou, kterou si bez oněch lahůdek jen málo který Španěl dokáže představit. My jsme pro vás vybrali ty nejlepší z nich a rádi vám je představíme.

Tuňák

Isla del Carmen je tradiční španělskou firmou s dlouholetou tradicí zpracovávajcí mořské plody. Do svých výrobků zasvěcují naprosto vše a věřte, že to pocítíte. Filety z tuňáka druhu tzv bonito del norte vás osloví svoji jemností a křehkostí. Nám zachutnaly v kombinaci s čerstvou zeleninou, domácími těsvovinami nebo jako tapas.
La Brújula je jedna z nejprestižnějších španělských firem zpracovávající mořské plody, a to především díky nejnovějším technologiím, kvalitním surovinám a tradičním recepturám. Porařilo se jim bravurně zachovat vše. Celý proces doprovází ruční výroba a přísné hlídání kvality potravin.
Sardinky vyloveny během měsíců červencesrpna a záříkdy je vhodné období pro zpracování v optimálním stavu. Během těchto měsíců se tuk ze sardinek hromadí a zajišťuje tak chuť a kvalitu v daných konzervách. Sardinky prochází pod rukama zkušených pracovníků, kteří zajišťují, že na váš stůl se dostane jen to nejlepší. Sardinky jsou skvělý pomocník při vysokém tlaku, snižují riziko trombózy a hladinu triglyceridů v krvi, chrání tělo před infekcemi a pomáhají vstřebávat vápník do kostí. 
Typická Štědrovečerní pochoutka Španělů - "Mladí úhoříci" marinované v olivovém oleji s červenou papričkou a česnekem a to i když je teď na nějakou dobu od Štědrého večera klid, nemění nic na tom, že úhoříci jsou tak výborní, že je musíte mít po celý rok. Za nás doporučujeme do salátů, jako tapas nebo k domácím těstovinám podávané s vyzrálým ovčím sýrem.
Chipirones jsou malé lahodné kalamáry z nejčistších vod. Tyto kalamáry jsou plněné (masem z kalamár) a naložené ve ve vlastní šťávě. Jejich chutné maso se vyznačuje velmi jemnou strukturou, přímo se rozplývají na jazyku. Pocházejí z firmy Isla del Carmen, která dokázala příjemným způsoben snoubit svou dlouhou a obsáhlou historii s moderními technologiemi, které ještě více napomohly jedinečné chuti.
Španělé kalamáry milují a svá tapas si bez nich umí představit jen málokdo.
Mořský plankton je inovativní prvek v gastronomii. Z moře na stůl? Ne tak rychle! Firma Veta La Palma si drží jedinečnost v produkci kultivovaného planktonu, který je bez alergenů a se skvělou chutí. Dovoluje nám inovovat a posunovat hranice kulinářského umění, které se zdají být už nepřekonatelné, ale jak vidíme, stále to jde! Je to látka, která nám umožňuje jít ještě o krok dále s dary přírody, využít jejich zdrojů a užít si ji.
Když se spojí věda a vaření, vznikne něco úžasného. Plankton je ideální pro rýžové pokrmy, těstoviny, ryby i korýše, omáčky a všechno objevené i neobjevené.

Další zajímavé články