Mandle: zdravé a úžasně dobré

27. Dubna 2020 Mandle: zdravé a úžasně dobré
Povědomí o tom, co je zdravá potravina, se v čase mění. Na jihu Evropy i v Americe, Africe a Asii ovšem už dávno dobře vědí, že mandle jsou nejen pochoutka, ale i skvělá potravina plná zdraví: najdeme v nich kvalitní tuky, které nám pomáhají být fit, bílkoviny a vitamíny i minerály.
Celosvětová výroba mandlí činí ročně zhruba milion tun - největším producentem je USA, kde se mandle ve velkém produkují v Kalifornii, ale ty jihoevropské patří mezi kulinářsky nejvyhlášenější. Oblíbené jsou třeba mandle Marcona: oproti kalifornským jsou kulatější, méně protáhlé a mají sladší chuť. Mandle Valenciana jsou uzrálé pod valencijským sluncem ochucené solí promění i obyčejný večer u vína v mimořádný zážitek. Skvělé jsou také mandle z ekologického zemědělství společnosti Del Pozo, která během celého procesu výroby pečlivě kontroluje, aby byly všechny suroviny zpracovávány ekologicky a v souladu s principy ekologického hospodářství.
Máte chuť na něco malého? Nechcete to s mlsáním přehánět? Potřebujete podělit spoustu lidí nějakou lahodnou drobností? Zkuste maličké, jednotlivě balené mandlové oplatky - za málo peněz nabídnou spoustu chuti!
Tip: Mandle najdeme v krémech, mýdlech a dalších kosmetických výrobcích. Pokud ji chcete najít v dlouhém seznamu ingrediencí, koukejte se po jejím latinském názvu Prunus dulcis.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články