Skvělé chorizo může být i z jelena

22. Dubna 2020 Skvělé chorizo může být i z jelena
Chorizo je zásadním výdobytkem španělské gastronomie. Dobře ochucená uzenina, kde se maso snoubí s paprikou a malým množstvím dalšího koření, je nejznámější ve své klasické podobě s použitím vepřového masa.
Je světoznámé a inspirovalo řadu dalších uzenin, ostatně, nějaké chorizo už dostanete i v běžném českém obchodě, byť nedosahuje často té nejvyšší kvality. České chuti kombinace masa, papriky a trochy česneku zkrátka sedí.
Hodláte-li zkusit nějaké další zajímavé produkty v tomto stylu, mohlo by vás oslovit chorizo z jiných typů mas. Kozí salámek je tradiční španělská uzenina vyrobená z toho nejlibovějšího kozího masa, které se dochucuje vybraným kořením a udí ve speciálních sušírnách na dubovém dřevě. ArteMonte nabízí chorizo z jelena v podobě malého salámku v moderním obalu. A pokud vás přece jen láká tradiční vepřové chorizo, nabídneme vám to nejlepší: Špičková forma Joselito nabízí Chorizo de Bellota z vepřového masa černých iberských prasat té nejvyšší kvality v balení po 700 g. Pokud byste raději malé balení, skvěle využitelné i jako pozornost třeba pro kolegu, vedeme také malé balení plátků po 70 gramech. Podívejte se i na naše další choriza, klobásy a salámy

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články