Sierra Cantabria, Blanco, D.O. Rioja, bílé víno, 0,75l
Sierra Cantabria Blanco je víno vyrobené z hroznů Sauvignon Blanc, Tempranillo Blanco, Viura a Malvasía z vinic starých 35 až 70 let. Svěží a expresivní cuvée, které odhalí méně známou stránku D.O. Rioja, která je jinak typická pro svá červená vína.

Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku

Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín

Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme

Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze

Zboží dopravujeme
zcela zdarma

Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků
Sierra Cantabria Blanco je víno vyrobené z hroznů Sauvignon Blanc, Tempranillo Blanco, Viura a Malvasía z vinic starých 35 až 70 let, vysazených na jílovito-vápenitých půdách. Všechny tyto vinice jsou pěstovány v souladu s přirozenými biorytmy tohoto velmi oblíbeného prostředí. Hrozny se ručně sklízejí selektivně do 20kg beden a po příchodu do vinařství se odlisťují a drtí tradičním způsobem, aby se dosáhlo jemnější extrakce. Mošt se maceruje za studena po dobu 10 hodin a fermentace probíhá odděleně. Sauvignon Blanc se uloží na 2 měsíce do sudů z francouzského dubu a zbytek hroznů se uloží do nerezových tanků při kontrolované teplotě.
S ohledem na to, že D.O. Rioja je známá především svými červenými víny, zejména víny crianza, je Sierra Cantabria Blanco skvělou příležitostí objevit bílé víno, které je této oblasti stejně charakteristické jako kterékoli z jejích červených vín. Jedinečná kupáž, která krásně odráží podstatu San Vicente de la Sonsierra.
Chuť je svěží, hedvábná a jemná s primárními svěžími citrusovými plody, meruňkami a tóny vanilky. Doporučujeme zejména k bílým masům, rybám a mladým sýrům.
Ideální teplota pro servírování je 8 °C.
Odrůdy: 35 % Sauvignon Blanc, 35 % Tempranillo Blanco, 20 % Viura, 10 % Malvasía
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno bílé |
---|---|
Oblast původu: | D.O.C Rioja |
Obsah alkoholu: | 13,5 |
Odrůda: | Viura |
Ročník: | 2022 |
Velikost lahve: | 0,75 |
Země původu: | Španělsko |
Distribuce: | CZ |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář