Lomo Iberico de Cebo, Montesano
Lomo iberico (sušená vepřová panenka) je lahodná libová pochoutka z černého prasete pocházejícího ze španělské Extremadury. Přibližná váha 1,2kg.






Sušený salámek vyrobený z celých kusů libového masa z černého iberského prasete. Společně s jamonem iberico tvoří dvojici nejlepších španělských masitých produktů. Černá iberská prasata jsou speciálně krmena žaludy. Jejich tuk prorůstá svalovou hmotou a tvoří jemné „žilky“. Říká se, že tuk iberského prasete je pro lidský organismus velice zdravý. Odborníci jej přirovnávají např k olivovému oleji. Lomo iberico zraje po dobu 2 měsíců při teplotě 15-17 °C při vlhkosti 75%. Velice oblíbené tapas. Doporučujeme před konzumací nechat min. 20 minut v pokojové teplotě asi 20° C. Původ: Španělsko-Extremadura Jsme přímým dovozcem tohoto produktu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Klobásy a salámy |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.