Jednoduché linecké cukroví s mangovou marmeládou

07. Prosinece 2022 Jednoduché linecké cukroví s mangovou marmeládou
Tento recept zaručeně vykouzlí úsměvy na tvářích všech vašich milovaných. Linecké můžete připravit chvíli před podáváním, dostanete tak jemné vláčné těsto, nebo si napečte klidně pár týdnů dopředu, schovejte ho do spíže nebo ledničky, a když už pak k němu pustíte hladové ručky rodinných příslušníků a přátel, bude lehce křupavé. V tomto případě doporučujeme s promazáváním počkat na den servírování. Mangová marmeláda je šťavnatá, stejně jako rybíz, a překvapí vás, jak skvěle se hodí k vanilce, kterou do lineckého dodává vanilkový cukr.
Ingredience:
210 g hladké mouky 
125 g másla - změklého
70 g moučkového cukru 
2 žloutky
1 balení vanilkového cukru  
1 lžička citronové šťávy 
mangová marmeláda na promazání

Postup:
Prosejeme mouku a cukr přes sítko a přidáme máslo, žloutek, vanilkový cukr a citronovou šťávu.
Zpracujeme rukama do pevného těsta a dáme na hodinu vychladit.
Rozválíme na tenko na lehce pocukrované ploše (můžete použít i mouku) - pozor, aby těsto nebylo příliš tenké a vykrojené cukroví se netrhalo.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 min. na 180°C. Průběžně kontrolujeme, aby se cukroví nepřipeklo.
Necháme minimálně 20 min. vystydnout a promažeme mangovou marmeládou.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Doporučené produkty

Další zajímavé články