Dary moře La Brújula

Ve Španělsku mezi nejoblíbenější dary moře patří ančovičky nakládané v soli nebo na kyselo - boquerones, mejillones-slávky, angulas neboli úhoříci. Z hlavonožců jsou oblíbeny zejména kalamáry, což je nejčastěji maso olihně nebo sépie, krájené na charakteristická kolečka. Má velmi jemnou chuť, hodí se hlavně na smažení nebo dušené směsi. Chutné maso mají chobotnice. Z mlžů jsou nejběžnější ústřice (za syrova, zejména jako předkrm) a slávky, používané hlavně k vaření a dušení. V přímořských regionech se konzumují i další druhy mlžů, např. zaděnky, srdcovky, střenky, telínky, rozchlipky nebo hřebenatky.Korýši, k nimž patří krevety, garnáti, scampi, krabi, langusty a humři mají jemné, delikátní maso. Mořští plži a ostnokožci jsou pojídáni ve větší míře zejména v přímořských oblastech, s výjimkou sumýšů ani nejsou předmětem komerčního lovu pro maso.
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409