Sýry

Ve Španělsku se vyrábějí fantastické sýry v různých oblastech: La Mancha, Galicie, Baskicko, Kantabrie, Andalusie, Asturie, Exremadura, Baleárské a Kanarské ostrovy... Rozdílné klimatické a geografické podmínky společně s tradicí potom určují, jaké druhy sýrů se kde vyrábí. Lahodné ovčí sýry většinou zrají delší dobu od 3 do 18 měsíců a mají výraznější chuť. Sýry z kravského mléka jsou měkčí a jejich chuť je lehčí, ikdyž například Mahón z Menorky je velmi výrazný. Kozí sýry mohou být velmi aromaticky výrazné, ale také najdeme sýry velmi jemné. Mezi nejoblíbenější patří Manchego pro svou krémovou chuť, Mahón pro čistotu přírody a mořský vliv, faktory které vemi pozitivně ovlivňují kvalitu stravy zvířat nebo Cabrales, který zraje ve vápencových jeskyních, kde je velmi vlhko a působí na něj jeskynní kvasinky a plísně.

Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409