Ovčí sýr, Junco, Granja Cantagrullas
Junco - měkký ovčí sýr má velmi silnou masitou příchuť s ovocnými tóny a lehkými tříslovinami. Na povrchu má pevnou texturu, ale uvnitř je krémový a táhlý.
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků
Junco - měkký ovčí sýr má velmi silnou masitou příchuť s ovocnými tóny a lehkými tříslovinami. Na povrchu má pevnou texturu, ale uvnitř je krémový a táhlý.
Zpracování je unikátní, protože fermentace mléka je prováděna termofilními bakteriemi, díky kterým probíhá mléčné kvašení a sýr se stává měkký a velmi krémový. Po vyjmutí z formy se sýr nasucho nasolí solí typu Grancilla a po okraji se stáhne plátem z borovicové kůry, aby se uržel jeho tvar během doby zrání.
Rafinace tohoto sýra je charakteristická mytím kůry, které začíná 7 dní po výrobě. Promývání se provádí vodou naočkovanou bakterií známou jako červený ferment.
Sýr doporučujeme kombinovat s růžovými šumivými víny, cidery, červenými víny s výraznou kyselostí a meruňkami či hrozny.
Plemeno ovcí: Castellana / Assaf
Ošetření mléka: Nepasterizované mléko
Celková doba zrání: 2 měsíce
Místo původu: Ramiro, Valladolid
Granja Cantagrullas je firma, která byla založena za účelem přidat hodnotu mléku od kastilských ovcí z rodinné farmy. Začali ji budovat Asela a Rubén před deseti lety. V současné době se v této sýrárně vyrábí půl tuctu sýrů různými technologiemi, z nichž ve většině případů vznikají každoročně unikátní a naprosto odlišné sýry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovčí sýry |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář