Junco, Cutlivo, ovčí sýr
Junco - měkký ovčí sýr má velmi silnou masitou příchuť s ovocnými tóny a lehkými tříslovinami. Na povrchu má pevnou texturu, ale uvnitř je krémový a táhlý.






Junco - měkký ovčí sýr má velmi silnou masitou příchuť s ovocnými tóny a lehkými tříslovinami. Na povrchu má pevnou texturu, ale uvnitř je krémový a táhlý. Zpracování je unikátní, protože fermentace mléka je prováděna termofilními bakteriemi, díky kterým probíhá mléčné kvašení a sýr se stává měkký a velmi krémový. Po vyjmutí z formy se sýr nasucho nasolí solí typu Grancilla a po okraji se stáhne plátem z borovicové kůry, aby se uržel jeho tvar během doby zrání. Rafinace tohoto sýra je charakteristická mytím kůry, které začíná 7 dní po výrobě. Promývání se provádí vodou naočkovanou bakterií známou jako červený ferment. Sýr doporučujeme kombinovat s růžovými šumivými víny, cidery, červenými víny s výraznou kyselostí a meruňkami či hrozny. Plemeno ovcí: Castellana / Assaf Ošetření mléka: Nepasterizované mléko Celková doba zrání: 2 měsíce Místo původu: Ramiro, Valladolid Granja Cantagrullas je firma, která byla založena za účelem přidat hodnotu mléku od kastilských ovcí z rodinné farmy. Začali ji budovat Asela a Rubén před deseti lety. V současné době se v této sýrárně vyrábí půl tuctu sýrů různými technologiemi, z nichž ve většině případů vznikají každoročně unikátní a naprosto odlišné sýry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovčí sýry |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.