Profesionální nůž na Jamon Úzký dlouhý pružný nůž z výborné oceli vhodný na krájení jamonu serrano. Nůž na šunku používaný profesionály. Dlouhá životnost a grance kvality.

1 299 Kč s DPH

Není skladem

+
Celková cena: 1 299 Kč s DPH
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Jak postupovat při krájení jamonu serrano: 1) Doporučuje Vám umístit šunku do stojánku, popř. jinak upevnit a připravit si velmi ostrý nůž 2) Odkrojit tukovou vrstvu z jakékoliv jedné strany (nevyhazovat). 3) Poté krouživým pohybem nože odkrajovat malé a tenoučké kousky šunky do cca 4cm (pokud možno průsvitné). Tyto menší kousky se lépe vychutnávají na patře a stupňují chuť šunky. 4) Až se dostanete ke kosti, šunku obrátíte a začínáte stejným způsobem z opačné strany 5) Pokud si přejete, aby Vám Jamón déle vydržel, doporučujeme na odkrajovanou část přiložit odkrojený tuk a připevnit utěrkou či hadříkem. Tak předejdete usychání šunky. 6) Pokud se na šunce objeví plíseň, nepanikařte! Plíseň se považuje za součást přirozeného zrání a je chápána jako pozitivní. V sušárnách po Španělsku naleznete šunky celé pokryté bílou plísní. Doporučujeme přetřít slunečnicovým jedlým olejem, popř. olivovým. 7) Doporučená teplota skladování je 23° C, tedy pokojová. 8) Pro Vaše bezpečí Vás prosíme o zvýšenou pozornost při plátkování! Neopírejte se prosím s druhou rukou o kýtu ve směru řezu!

Jsme přímým dovozcem tohoto produktu