Profesionální Nůž na jamon Arcos Úzký dlouhý pružný nůž z výborné oceli vhodný na krájení jamonu serrano. Nůž na šunku používaný profesionály v restauracích. Dlouhá životnost a garance kvality. Rukojeť je ergonomicky tvarována pro snadné držení. Délka nože Arcos je 42 cm, délka čepele je 30 cm. Nůž je balen do krabičky.
Momentálně vyprodáno Zobrazit podobné produkty z kategorie
Úzký dlouhý pružný nůž z výborné oceli vhodný na krájení jamonu. Nůž na šunku používaný v profesionály restauracích. Dlouhá životnost a garance kvality. Rukojeť je ergonomicky tvarována pro snadné držení. Délka nože Arcos je 42 cm, délka čepele je 30 cm. Nůž je balen do krabičky.
Jak postupovat při krájení jamonu serrano: 1) Doporučuje Vám umístit šunku do stojánku, popř. jinak upevnit a připravit si velmi ostrý nůž 2) Odkrojit tukovou vrstvu z jakékoliv jedné strany (nevyhazovat). 3) Poté krouživým pohybem nože odkrajovat malé a tenoučké kousky šunky do cca 4cm (pokud možno průsvitné). Tyto menší kousky se lépe vychutnávají na patře a stupňují chuť šunky. 4) Až se dostanete ke kosti, šunku obrátíte a začínáte stejným způsobem z opačné strany 5) Pokud si přejete, aby Vám Jamón déle vydržel, doporučujeme na odkrajovanou část přiložit odkrojený tuk a připevnit utěrkou či hadříkem. Tak předejdete usychání šunky. 6) Pokud se na šunce objeví plíseň, nepanikařte! Plíseň se považuje za součást přirozeného zrání a je chápána jako pozitivní. V sušárnách po Španělsku naleznete šunky celé pokryté bílou plísní. Doporučujeme přetřít slunečnicovým jedlým olejem, popř. olivovým. 7) Doporučená teplota skladování je 23° C, tedy pokojová. 8) Pro Vaše bezpečí Vás prosíme o zvýšenou pozornost při plátkování! Neopírejte se prosím s druhou rukou o kýtu ve směru řezu!
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu