Vinařství Cortijo Los Aguilares - speciální péče každému hroznu
24. Září 2018Poslední desetiletí jsme zaznamenali enormní zájem o vína z Rondy i přesto blahobyt Španělska nadále dohánějí další evropské státy. V posledních letech se vyvíjí soustředěné úsilí na podporu vinařství Rondan a za tímto účelem Sdružení pěstitelů viničních rostlin v Serrania de Ronda (Asociación de Viticultores de la Serrania) se sdružilo společné seskupení všech vinařů v Serranii pod značkou vína Ronda "Vinos de Ronda".
Cortijo Los Aguilares
Hrozny se sklízí ručně a ty nejmenší sběrné krabice se používají tak, aby chránily celistvost ovoce. Prvních 24 hodin stráví ve studené komoře kolem 2°C, což snižuje množství síranů, které nejsou vůbec žádany. Používáme výhradně hrozny z našich vlastních vinohradů, u kterých můžeme zaručit kvalitu jejich sběru, následného zpracovaní i jejich vlastní.
Snažíme se omezit použití čerpadel, které mohou ovlivnit kvalitu hotového výrobku. Pro proces dozrávání jsou používány sudy francouzského dubu, které pocházejí od nejlepších dodavatelů a jsou kontrolovány a popřípadě vyřazeny poté, co byly použity třikrát. Zrání vín je řízeno teplotou a vlhkostí okolí.
Cortijo Los Aguilares, Los Aguilares Rosado, D. O. Sierras de Málaga
Víno je vyráběno z odrůd Tempranillo a Petit Verdod. Po poctivém výběru těch nejlepších hroznů dochází k fermentaci za nízkých teplot, díky které si víno uchová silné aroma.
Jedná se o komplexní víno s květinovým aroma s náznakem jahod. Lehké a osvěžující, perfektně vyvážená chuť. Víno, které se hodí k širokému výběru jídel. Jedno z nejvíce populárních vín tohoto vinařství. Ročník 2012.
Cortijo Los Aguilares, Los Aguilares Tinto, D.O. Sierras de Málaga
Atraktivní víno s dlouhou chutí, svěží a lehce olejnaté s balzamikovými tóny. Víno se vyrábí pomocí tradičních metod. Hrozny odrůdy Tempranillo, Syrah a Merlot jsou pečlivě sbírány a přebírány a dále zpracovávány. Toto lahodné víno s chutí červeného ovoce a fenyklu se hodí pro každou příležitost.
Cortijo Los Aguilares, Pago El Espino, D. O. Sierras de Málaga
Vynikající červené víno z odrůd Tempranillo, Merlor a Petit Verdot, které se pěstují v oblasti Sierras de Málaga ukryté mezi horami a mořem. Hrozny se ručně sbírají, pečlivě přebírají a poté, co se ocitnou ve sklepě, chladí se na 2 °C. Tradiční postupy výroby vína a zrání 16 měsíců v barikových sudech zaručuji ahodné víno plné ovocné chuti s balzamikovými tóny.
Cortijo Los Aguilares, Pinot Noir, D.O. Sierras de Málaga
Lahodné bílé víno vyrobené z odrůdy Pinto Noir, které dosahuje mezinárodní prestiže. Víno se pěstuje na vinicích v nadmořské výšce 900 metrů a hrozny se macerují za nízkých teplot. K fermentaci dochází z části v barikových sudech a z části v nerezových tancích oválového tvaru, které zaručují, že je zachováno původní aroma. Po 8měsíčním zrání je víno připraveno na trh.
Víno se vyznačuje květinovým aroma a skvěle doplní pečené maso, hlavně drůbeží a hovězí.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.