Vermut

12. Června 2018 Vermut

Vermut je fortifikované víno pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a přidá se alkoholový výluh bylinek a koření. Nezbytnou přísadou je pelyněk pravý, dále se může na dochucení použít skořice, hřebíček, yzop lékařský, chmel otáčivý, fenykl, kardamom nebo andělika lékařská. Kromě klasického bílého vermutu se vyrábí také růžový a červený. Podává se chlazený s citronem jako aperitiv, je také oblíbenou přísadou do koktejlů.

Yzaguirre je rodinný podnik zabývající se výrobou vermutu ve Španělsku již téměř sto let. Jeho popularita sahá dalekoi za španělské hranice. Společnost byla založena v roce 1884 pod jménem Yzaguirre i Simó de Reus ve městě Morell (Tarragona) ve Španělsku, které je jedním z nejstarších ve Španělsku.

Yzaguirre vyniká na tomto poli, protože v současné době má velmi širokou škálu vysoce kvalitních vermutů. Značka vyniká také tím, že dosáhla objemu alkoholu 18% a jejich nápoje dozrály v dubových sudech. Tato forma dozrávání umožňuje, aby získaný vermut byl stabilizován v aroma a barvě a sprostředkoval vám takový pocit v ústech, který dosáhne rovnováhy mezi počáteční chutí, alkoholem a jeho chutí v souladu s kyselinami.

My už jsme léto ve španělském stylu zahájili Sangrií na Náplavce, pokračovali jsme akci Gin Tonic a teď pro Vás máme Vermut + Sabores. 

Pokud se tento rok zrovna do Španělska nechystáte, tak my Vám to právé španělské léto přenášíme do Prahy a počasí nám jen pomáhá!

Proto od čtvrtku 21. do soboty 23. června máme přichystanou akci s vermutem Yzaguirre, kterou si nemůžete nechat ujít!

Od 9:00 do 20:00, na Vyšehradské 6, Praze 2, budeme po celé tři dny dělat Prahu veselejší, tak se k nám přidejte!

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články