Veganské chorizo s pečenou paprikou a konfitovanými cherry rajčátky
28. Listopadu 2022Ingredience:
20 g mletá lněná semínka
120 ml vody
1 plechovka fazolí (omyté a osušené)
120 g ovesných vloček
1 lžička sladké papriky
3 lžičky uzené papriky Carmencita
1 lžička oregana
2 lžíce kečupu
4 stroužky česneku, propasírované
sůl a pepř na dochucení
50 g vlašských ořechů, jemně nasekaných
2 lžíce červeného vína
Instrukce:
Rozmixujte nahrubo ovesné vločky a ořechy, pak přidejte zahoustlá lněná semínka a zbytek ingrediencí a vše rozmixujte do skoro hladkého těsta.
Nastříhejte si pečicí papír na cca 15x15 cm čtverce, do každého z nich vložte váleček těsta, který vytvarujete rukama. Těsto by nemělo být příliš lepkavé, ale pokud je, zkuste to znovu s trochu mokrýma rukama.
Klobásky do papíru zamotejte jako bonbony, zakruťte konce.
V napařovači (bambusovém, kovovém vějíři) vařte 30 minut. Pokud nemáte napařovač, nezoufejte, stačí vzít velký hrnec, naplnit do cca 5 cm horkou vodou, vložit do něj obráceně teplu vzdornou misku a na ní položit talíř s klobáskami. Pak místo pokličky vše přikrýt ručníkem. Nezapomeňte kontrolovat, aby byla v hrnci stále voda k odpařování, případně ji doplňte.
Že jsou klobásky hotové poznáte tak, že když jednu vyndáte, tak je pevná a nelepí se k pečícímu papíru. Poté je můžeme opéct nebo grilovat 5 min. na každé straně.
Papriky vložíme na rozpálenou pánev s olejem a pečeme, dokud se nevytvoří černé fleky, poté je otočíme a opakujeme stejný postup na druhé straně.
Papriky naskládáme na talíř a posypeme hrubou solí (nemusíme šetřit, papriky i cherry rajčátka jsou sladké), naskládáme na ně ogrilované klobásky a konfitovaná cherry rajčátka. Dozdobíme nakrájenou petrželkou a zakápneme extra panenským olivovým olejem.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.
Doporučené produkty