Toast s burratou a olivovým olejem Naturvie
01. Července 2020
Někdy má člověk chuť na něco chutného, ale přitom se mu nechce moc vařit. Tento jednoduchý recept je ideální, když nechcete trávit moc času v kuchyni. Ale můžete ho vyzkoušejte, i když čas mít budete – překvapí vás jednoduchostí a přitom dokonalostí chutí.
A víte, co dělá tyto recepty tak výtečnými? Výborný extra olivový olej – v tomto případě extra oanenský olivový olej Naturvie, který pochází ze 100% španělské produkce.
Převzato z Instagramu @leiregamboa
Počet osob
4
Obtížnost
1
Příprava
30 min
Vaření
20 min
Suroviny
- 4 krajíce chleba
- 2 burraty
- 4 vejce
- zelené listy kozlíčku nebo špenátu
- 400 g hrášku
- extra panenský olivový olej Koroneiki od Naturvie
- sůl a pepř
Rozpálíme pánev a orestujeme na ní pár minut hrášek.
Osmažíme si chleba a mezitím si připravíme ztracená vejce.
Do hrnce s téměř vroucí vodou přidáme trochu octu, aby se bílek ovinul okolo žloutku. Vodu zamícháme ve směru hodinových ručiček a přitom do ní opatrně vložíme rozklepnuté vejce.
Necháme asi 4 minuty, aby se bílek srazil, a vytáhneme. Stejným způsobem děláme jedno vejce za druhým.
Na připravený toast namažeme burratu a potom ozdobíme ztraceným vejcem, hráškem a zelenými listy špenátu nebo kozlíčku.
Nakonec osolíme a opepříme a zakápneme olivovým olejem Naturvie, který dá jídlu znamenitou chuť.
Osmažíme si chleba a mezitím si připravíme ztracená vejce.
Do hrnce s téměř vroucí vodou přidáme trochu octu, aby se bílek ovinul okolo žloutku. Vodu zamícháme ve směru hodinových ručiček a přitom do ní opatrně vložíme rozklepnuté vejce.
Necháme asi 4 minuty, aby se bílek srazil, a vytáhneme. Stejným způsobem děláme jedno vejce za druhým.
Na připravený toast namažeme burratu a potom ozdobíme ztraceným vejcem, hráškem a zelenými listy špenátu nebo kozlíčku.
Nakonec osolíme a opepříme a zakápneme olivovým olejem Naturvie, který dá jídlu znamenitou chuť.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.