Taštičky plněné rajčatovou marmeládou – skvělý plán na páteční večer

01. Července 2020 Taštičky plněné rajčatovou marmeládou – skvělý plán na páteční večer
Komu by nechutnala taková lahodná svačinka? Plněné taštičky jsou skvělou volbou, když chcete dát trochu jiný nádech tradičním pokrmům. Občas zapomínáme, že kuchyně a jídlo je umění, které sdílíme s mnoha lidmi. Umění, které nás spojuje s lidmi, které jsme dlouho neviděli. A proto přinášíme plán na pátek: otevřete diář a zavolejte všem, které jste dlouho neviděli, a pozvěte je na tyto taštičky plněné masem a rajčatovou marmeládou! Převzato z Instagramu @leiregamboa
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
2
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • Na těsto:
  • 300 g mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje Naturvie
  • 200 ml vody
  • Na náplň:
  • 400 g mletého masa
  • 100 g nadrobno nakrájených žampionů
  • ½ větší nadrobno nakrájené cibule
  • 1 nadrobno nakrájený stroužek česneku
  • 1 svazek nadrobno nakrájené pažitky
  • sůl a pepř podle chuti
  • K servírování:
  • rajčatová marmeláda Naturvie
Do větší mísy prosejeme mouka, ve středu uděláme důlek a přidáme sůl, olivový olej a převařenou vodu.
Smícháme a vypracujeme těsto. Pokud se těsto příliš lepí, opatrně přidáme trochu mouky.
Necháme ½ hodiny odpočinout.
Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej Premium a necháme osmažit cibuli a česnek. Jakmile zesklovatí, přidáme žampiony a necháme změknout na mírném plameni.
Přidáme maso, pažitku, sůl a pepř. Přidáme plamen a necháme dusit, dokud maso není hotové.
Z těsta vypracujeme kuličky a rozválíme je. Do středu dáme náplň a zabalíme. Na větší pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a připravené taštičky osmažíme.
Podáváme s rajčatovou marmeládou, která celému jídlu dodá lahodnou chuť!

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články