Svěží kuchyně

12. Dubna 2018 Svěží kuchyně

Venku se nám pomalu rozmáhá léto a s ním přichází chuť na něco lehkého, ideálně na přípravu nenáročného (komu by se chtělo stát celé dopoledne v kuchyni). My jsme si pro vás přichystali 4 recepty, které vás osvěží, nasytí a kulinářsky nabaží. Přeje vám dobrou chuť!

Salát s kozím sýrem

Ingredience

Postup

  • Oloupejte pomeranč a nakrájejte ho na stejně velké části (doporučujeme dokonale očistit od bílé slupky)
  • Nakrájete sýr a promíchejte jej se salátem
  • Přidejte pomeranč, pár kapek jednoho z olivových olejů a pár kapek octu

Zelené Gazpacho

4 porce

Ingredience

Postup

  • Všechny ingredience vložte do mísy
  • Rozmixujte je na hladké zelené gazpacho
  • Proceďtě gazpacho přes sítko, aby jste se zbavili možných zbylých hrudek
  • Podle chuti přidejte sůl a pepř
  • Podávejte s proužky mrkve

Grilované hovězí maso

Ingredience

  • 2 kg vykostěné hovězí přední
  • 3 až 4 hrnky vody
  • 2 lžíce Full Moon Olivový olej
  • 1/2 šálku cibule, jemně nakrájená
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 lžička soli
  • 1/2 lžička suché hořčice
  • 1 šálek kečupu
  • 2 lžíce Full Moon Transparent ocet
  • 2 lžíce worcestrové omáčky

Postup

  • Dejte maso do hrnce a zalijte vodou
  • Maso duste dokud nezměkne, asi 3 hodiny
  • Odstraňte maso a odeberte 1 šálek hovězího vývaru, zbytek slijte
  • Ochlaďte maso a poté jej natrhejte; oložte na stranu
  • Ve stejném hrnci, v němž bylo vařené maso, roztavíme máslo
  • Přidejte cibuli; smažte do sklovatění
  • Přimýchejte hnědý cukr, sůl, hořčici, kečup, ocet, omáčku Worcestershire a 1 šálek hovězího vývaru
  • Přidejte trhané hovězí maso; jemně promíchejte
  • Duste ještě 30 minut

Jahody s cukrem a Full Moon Balsamic Transparent octem

Ingredience

Postup

  • Omyjte jahody a nakrájejte je na kousky: pokud jsou jahody malé na 4 kusy a pokud jsou větší na 6
  • Přidejte cukr, Full Moon Balsamic Transparent ocet a promíchejte
  • Jahody začnou "potit"
  • Zakryjte je potravinářskou fólií a dejte je odpočívat do ledničky po dobu nejméně 4 hodin
  • Podávejte se šlehačkou nebo zmrzlinou

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články