Svěží kuchyně
12. Dubna 2018Venku se nám pomalu rozmáhá léto a s ním přichází chuť na něco lehkého, ideálně na přípravu nenáročného (komu by se chtělo stát celé dopoledne v kuchyni). My jsme si pro vás přichystali 4 recepty, které vás osvěží, nasytí a kulinářsky nabaží. Přeje vám dobrou chuť!
Salát s kozím sýrem
Ingredience
- salát
- pomeranč
- kozí sýr
- Pago Baldíos San Carlos nebo Full Moon olivový olej
- San Carlos Gourmet / Full Moon Dark / Transpanrent balzamikový ocet
- sůl
- pepř
Postup
- Oloupejte pomeranč a nakrájejte ho na stejně velké části (doporučujeme dokonale očistit od bílé slupky)
- Nakrájete sýr a promíchejte jej se salátem
- Přidejte pomeranč, pár kapek jednoho z olivových olejů a pár kapek octu
Zelené Gazpacho
4 porce
Ingredience
- 2 oloupané okurky
- 1 Krajíc chleba bez kůrky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička cukru
- 1 tyčinka celeru
- zelený pepř
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g špenátu
- hrst čestvé bazalky, kolem 10-12 listů
- špetka petržele
- 3 lžíce San Carlos Gourmet Transparent nebo Full Moon balzamikový ocet
- 2 lžíce jogurtu
- 150 ml Pago Baldios San Carlos nebo Full Moon extra panenského olivového oleje
- pepř
- sůl
Postup
- Všechny ingredience vložte do mísy
- Rozmixujte je na hladké zelené gazpacho
- Proceďtě gazpacho přes sítko, aby jste se zbavili možných zbylých hrudek
- Podle chuti přidejte sůl a pepř
- Podávejte s proužky mrkve
Grilované hovězí maso
Ingredience
- 2 kg vykostěné hovězí přední
- 3 až 4 hrnky vody
- 2 lžíce Full Moon Olivový olej
- 1/2 šálku cibule, jemně nakrájená
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1/2 lžička soli
- 1/2 lžička suché hořčice
- 1 šálek kečupu
- 2 lžíce Full Moon Transparent ocet
- 2 lžíce worcestrové omáčky
Postup
- Dejte maso do hrnce a zalijte vodou
- Maso duste dokud nezměkne, asi 3 hodiny
- Odstraňte maso a odeberte 1 šálek hovězího vývaru, zbytek slijte
- Ochlaďte maso a poté jej natrhejte; oložte na stranu
- Ve stejném hrnci, v němž bylo vařené maso, roztavíme máslo
- Přidejte cibuli; smažte do sklovatění
- Přimýchejte hnědý cukr, sůl, hořčici, kečup, ocet, omáčku Worcestershire a 1 šálek hovězího vývaru
- Přidejte trhané hovězí maso; jemně promíchejte
- Duste ještě 30 minut
Jahody s cukrem a Full Moon Balsamic Transparent octem
Ingredience
- 800 g jahod
- 4 lžíce cukru
- 4 lžičky Full Moon Balsamic Transparent ocet
Postup
- Omyjte jahody a nakrájejte je na kousky: pokud jsou jahody malé na 4 kusy a pokud jsou větší na 6
- Přidejte cukr, Full Moon Balsamic Transparent ocet a promíchejte
- Jahody začnou "potit"
- Zakryjte je potravinářskou fólií a dejte je odpočívat do ledničky po dobu nejméně 4 hodin
- Podávejte se šlehačkou nebo zmrzlinou
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.