Španělští šneci i na vašem stole?

05. Srpna 2019 Španělští šneci i na vašem stole?
Šneky snadno potkáte i na vaší zahradě, ale méně už v kuchyni. Ve Španělsku se hlemýždi jedí daleko častěji než u nás, co kdybychom zkusili Španěly napodobit?

Jak se jedí a kam s nimi

Caracoles alias hlemýždi jsou oblíbení v celém Španělsku a dali také název jedné z nejslavnějších barcelonských restaurací, kterou provozuje už pátá generace jediné rodiny. V Barceloně se těší velké oblibě, zde najdete hned několik tipů na restaurace, kde je podávají.

Hlemýždi se dají jíst i samotní jako lahůdka. V našem eshopu nabízíme nakládané hlemýždě, kteří zpestří vaše slavnostní chvíle a přinesou chuť, na kterou ještě nejste zvyklí. Jsou naložení s kořenovou zeleninou, která jejich jemnost podtrhne a nepřebije.

Méně se ví, že hlemýždě často najdete také v paelle. Jak jsme ostatně uvedli nedávno v našem článku o této rýžové pochoutce, v mnoha krajích jsou součástí přímo tradiční a tenhle typický španělský pokrm jimi rozhodně získá. Hlemýždi se dále často jedí s různými kořeněnými omáčkami, ve kterých se vaří, někdy v kombinaci například s uzeninami a plody moře. 

Často se podávají v lákavých keramických mísách, a i když jste měli možná vůči tomuhle typu pokrmů předsudky, nejspíš vás na stole zlákají.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články