Růže v kuchyni

05. Září 2019 Růže v kuchyni
Jednou z módních vln poslední doby jsou jedlé květy. I v Čechách najdete okvětní plátky na talířích restaurací i v regálech obchodů a nabídce eshopů. Některé jsou (znovu)objevené nedávno, ale existuje i jedna klasika, která se v kuchyni objevuje už celé věky: Růže.
Růže je všeobecně známý keř z čeledi růžovitých, který se už odnepaměti pěstuje jednak pro krásné květy, které bývají vyjádřením horoucího citu, tak jako surovina pro kosmetiku a lákavá potravina. Klasické šípky známe jako čaj či marmeládu, ale jako jídlo (nebo pití) jsou skvělé i vonné květy.
Okvětní plátky růže jsou nejen půvabnou dekorací, ale i aromatickou součástí orientálních cukrovinek (marmelády, želé), sirupů a čajů. Kvítky můžete koupit i samotné, na váhu, a zatraktivnit s nimi vaši tabuli. S růžemi se dá pracovat skutečně kreativně a my vám rádi doporučujeme specialitu, který je navíc zdravá: čokoládu s růží. Ručně zpracovaná hořká čokoláda s poměrem 70 % nejlepšího kakaa s lyofilizovanými jahodami, okvětními lístky růže, lyofilizovanými okvětními lístky růží a přírodním aroma růží je navíc bez přidaného cukru, takže si ji můžete užít skutečně bez výčitek. Výrobce Rafa Gorrotxategi je třetí generací vyhlášené baskické cukrářské rodiny. Zkuste ji!

Další zajímavé články