Rostlinná paštika z pečené zeleniny na provensálský způsob
01. Července 2020
Pokud máte v lednici zeleninu, která už začíná vadnout či měknout, upečte ji! Nedávno jsem měla v lednici přezrálé lilky a papriky, a tak jsem je upekla s cibulí, posypala solí s provensálskými bylinkami Naturvie, pokapala extra panenským olivový olejem a získala tak výjimečně chutné jídlo! Skvělý zdravý a veganský předkrm, který vás nadchne!
Převzato z Instagramu @anavb87
Počet osob
4
Obtížnost
1
Příprava
5 min
Vaření
50 min
Suroviny
- 1 lilek
- 2 červené papriky
- 1 cibule
- 2–3 sušená rajčata
- 20 g dýňových semínek
- 3 polévkové lžíce extra panenského oleje Naturvie
- 1 polévková lžíce soli s provensálskými bylinkami Naturvie
Zeleninu pokapejte lžící olivového oleje a dejte upéct do trouby.
Jakmile je zelenina hotová, oloupejte ji a rozmixujte spolu se sušenými rajčaty, dýňovými semínky, solí a zbytkem oleje.
Směs nechte několik hodin odpočívat v lednici a poté si vychutnejte znamenitou chuť tohoto jednoduchého jídla!
Jakmile je zelenina hotová, oloupejte ji a rozmixujte spolu se sušenými rajčaty, dýňovými semínky, solí a zbytkem oleje.
Směs nechte několik hodin odpočívat v lednici a poté si vychutnejte znamenitou chuť tohoto jednoduchého jídla!
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.