Proč zkusit gourmet konzervy

29. Března 2019 Proč zkusit gourmet konzervy
Možná jste na ně taky narazili, třeba na dovolené: Konzervy, které nejsou žádnou levnou nouzovkou. Stojí klidně stovky korun a obsahují prvotřídní produkty, které se servírují ve vyhlášených podnicích.

Co v nich je?

Asi nejznámější z takových gourmet konzerv jsou ty rybí. I v Česku už zdomácněly “lepší” konzervy s tuňákem, které jsou násobně dražší než ty obyčejné, ale také si na nich mimořádně pochutnáte: Taková konzerva obsahuje jen nejvybranější a nejkvalitnější suroviny a producent úzkostlivě dbá  o svou reputaci, takže kvalita je stálá a takováhle konzerva je gastronomický zážitek!

I v této oblasti jsou samozřejmě vyhlášení výrobci a slavné oblasti. My bychom vám rádi doporučili Galicii a výrobce prvotřídních konzerv La Brújula - v našem eshopu od této firmy najdete třeba skvělého tuňáka (nejchutnější část, tzv. ventresca), prvotřídní sardinky v olivovém oleji (několik druhů) a nebo tuňáka Bonito, což je obzvlášť vyhlášená dobrota. Pokud vás zajímá něco jiného než běžné druhy ryb, zkuste prvotřídní sépie nebo břitvové škeble.


Jen ručně

La Brújula si zakládá na tom, že nepoužívá žádné chemické přísady. Ryby se filetují ručně v nejlepší sezoně a samozřejmě za nejpřísnějších hygienických podmínek, a to už padesát let. Tyhle produkty najdete v řadě špičkových restaurací i tapas barů v Barceloně i dalších městech nejen ve Španělsku. Také se s nimi setkáte v menších gourmet obchodech. Až je zkusíte, pochopíte, že pojem “konzerva” může asociovat špičkovou delikatesu.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články