Plněné brambory
01. Července 2020
Originální a velmi chutný pokrm, který zachutná celé rodině! Navíc se žhavou novinkou – lahodným extra panenským olivovým olejem Naturvie.
Převzato z Instagramu @leiregamboa
Počet osob
4
Obtížnost
1
Příprava
10 min
Vaření
50 min
Suroviny
- 4 střední brambory
- 1 malá cibule
- houby nebo žampiony
- strouhaný sýr gruyère
- směs kozlíčku a rukoly
- sůl a čerstvě mletý pepř
- bio extra panenský olivový olej Naturvie
Dobře omyjeme brambory, propícháme je vidličkou a dáme je péct do trouby na 180 °C a 50 minut doměkka.
Mezitím necháme v hrnci na troše olivového oleje zkaramelizovat cibulku – necháme ji na mírném plameni asi 5 minut.
Zvýšíme plamen, přidáme houby a vaříme několik minut.
Z trouby vyndáme brambory, otevřeme je a naplníme strouhaným sýrem. Dáme zpět do trouby na 5–10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Na talíř naservírujeme brambory se sýrem, vedle pak zbytek sýra, cibulku s houbami a zelené listy.
Opepříme, osolíme a na závěr pokapeme olivovým olejem. Dobrou chuť!
Mezitím necháme v hrnci na troše olivového oleje zkaramelizovat cibulku – necháme ji na mírném plameni asi 5 minut.
Zvýšíme plamen, přidáme houby a vaříme několik minut.
Z trouby vyndáme brambory, otevřeme je a naplníme strouhaným sýrem. Dáme zpět do trouby na 5–10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Na talíř naservírujeme brambory se sýrem, vedle pak zbytek sýra, cibulku s houbami a zelené listy.
Opepříme, osolíme a na závěr pokapeme olivovým olejem. Dobrou chuť!
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.