Pimientos aneb není paprika jako paprika

30. Července 2019 Pimientos aneb není paprika jako paprika
Kdo má rád papriku, už dávno ví, že této všestranné a populární zeleniny existuje spousta druhů. Papriky vynikají svými výživovými hodnotami (mnoho vitamínu C, málo kalorií, málo cukrů a žádný cholesterol) i chutí. Máme pro vás několik doporučení na zvlášť lahůdkové papriky:

Pimientos del piquillo

Pimientos del piquillo jsou půvabné, menší papriky intenzivně červené barvy, které pocházejí v oblasti Lodosa (Navarra). My vám nabízíme Grilované červené papričky, Navarrico Piquillos.
El Navarrico je vyhlášená rodinná firma z Navarry. Piquillo de Lodosa jsou špičkové, ručně zpracované grilované červené papričky. Doporučujeme je s tuňákem nebo se zeleninou třeba s chřestem.

Pimientos del Cristal

Obzvláště jemná a křehká odrůda delikátních papriček. Sladkokyselá chuť tohoto produktu vás nadchne a jejich jemnost vás přesvědčí o tom, že bez nich nemůžete žít. Naše papričky od producenta El Navarrico jsou mimořádně křehké, a tak je třeba při zpracování zvláštní opatrnosti.

Pimientos de padrón

Papričky pimientos de padrón získávají na oblibě i v Česku. Voňavé zelené papriky s proměnlivou pálivostí se dostanou i u nás a nejvíc jim sedí jednoduché úpravy: Grilované a posypané mořskou solí jsou vynikající! Potřebujete jen čerstvé papriky, sůl a olivový olej. Pokud nemáte gril, uděleje je na pánvi nebo i troubě. Tato galicijská specialita se dá při troše štěstí také vypěstovat doma, jen potřebuje hodně tepla.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články