Osvěžující koktejly se sidrou

13. Srpna 2018 Osvěžující koktejly se sidrou

Španělský cider neboli sidra si vybudoval oddanou fanouškovskou základnu pro svou specifickou a osvěžující chuť. Lahve si můžete vychutnat samotné, ale mohou se také krásně ukázat v koktejlech. Přísady jako citron, amaro a Aperol mohou zvýšit chuť španělského moštu - zde je pět sidra koktejlů, které musíte vyzkoušet!

Anxo’s Sidra Spritz

Svěží verze na Aperol Spritz.

5 panáků sidry

1 panák Aperolu

Nástroje: lžička

Ozdoba: plátek pomeranče

Nalijte Aperol do sklenice a přidejte led. Zalejte sidrou. Nakonec ozdobte.

First Wave

Neočekávaná směs skotské, amara, citrusů a sidry vytváří skvělý nápoj na popíjení s přáteli.

1 panák Skotské whisky

½ panák Zucca

1 panák čerstvé grapefruitové šťávy

½ panák čerstvé citronové šťávy

½ panák Demerara sirup

3 panáky suché španělské sidry

Nástroje: shaker, sítko

Ozdoba: citronová kůra

Prvních 5 složek skombinujte v shakeru s ledem. Třepejte, dokud se nezchladí a nalejte do sklenice přes led. Nahoru přidejte sidru a ozdobte.

The Long Walk Home

Excelentní souhra sideru s sladkohořkou amarózou.

1 panák bourbonu

1 panák Ramazzotti

¾ panák čerstvé citronové šťávy

¾ panák sirupu z třinového cukru (1: 1)

2 střiky Basque nebo Angostura bitters

Sidru nakonec 

Nástroje: shaker

Ozdoba: třešeň

Smíchejte všechny složky krom sideru v šejkru plného ledem. Nalijte do skleničky plné ledem, přidejte sidru a ozdobte třešní.

Sidra Car

Živý Sidecar riff, který obsahuje šumivý sider a limetkovou kůru.

1½ panák Grand Marnier

½ panák čerstvé citronové šťávy

¼ panák simple sirup (1: 1)

2 panáky sidry

Nástroje: shaker, sítko

Ozdoba: tenké plátky jablka, čerstvě strouhaná limetková kůra

Promíchejte Grand Marnier, citronovou šťávu a simple sirup v shakeru s ledem. Nalejte do chlazeného skla a poté přilejte chlazenou sidru a ozdobte.

Sidra Ponche

Dvě španělské klasiky - sherry a sidra - se setkávají v tomto koktejlu, který je plný citrusů.

1 panák brandy

1 panák fino sherry

½ pánák čerstvé citronové šťávy

½ pánák demerara simple sirup (2: 1)

1½ panák sidry

Nástroje: shaker, sítko, malé síto

Ozdoba: plátek citrónu

Smíchejte brandy, sherry, citrónovou šťávu a sirup v shakeru a naplňte ledem. Poté protřepejte, dokud nedojde ke zchlazení, následně nalijte do chlazeného skla, přidejte Sidru a naplňte sklenici ledem.

Poznejte naše sidry:

Sidra: Astarbe

Osvěžující Sider ovocné chuti z oblasti Baskitska ve Španělsku. Sidra je svěží, ideální jako přísada do koktejlů nebo jako lehké letní pití!

Sidra: Byhur

Tradiční španělský cider pocházející z Baskicka a vyráběný metodou tzv. dvojité fermentace v průběhu 12 měsíců, díky níž dosáhne suché a vyrovnané chuti. Skvěle doplní jakýkoli předkrm, obzvlášť výborně doprovodí mořské plody.

Sidra: Byhur 24 

K výrobě tohoto lahodné cideru se používají jablka autochtonní baskické odrůdy. Je vyráběný stejnou metodou jako šampaňské, tedy s dvojitou fermentací, kdy druhá fermentace probíhá v lahvi. Za dobu 24 měsíců, kdy zraje metodou sur lie na vlastních kvasnicích, získá suchou a plnou chuť. Vyznačuje se aromatem po pečených a zralých jablkách.

Název Byhur je vícejazyčná hříčka. Jedná se o baskické slovo, které znamená neposedné dítě. Zároveň je Hur Astarbe hlavní dodavatel ciderů, a tak se dá slovo přeložit jako "by Hur", tedy vyrobeno firmou Hur.

Nakonec pro Vás přidáváme pozvánku na dny Sidry u nás na Vyšehraské 6 na Praze 2. Zastavte se kdykoli od 16. do 18. srpna každý den od 9:00 do 20:00 a vychutnejte si jedinečnost toho světoznámého nápoje.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články