Osvěžující koktejly se sidrou
13. Srpna 2018Španělský cider neboli sidra si vybudoval oddanou fanouškovskou základnu pro svou specifickou a osvěžující chuť. Lahve si můžete vychutnat samotné, ale mohou se také krásně ukázat v koktejlech. Přísady jako citron, amaro a Aperol mohou zvýšit chuť španělského moštu - zde je pět sidra koktejlů, které musíte vyzkoušet!
Anxo’s Sidra Spritz
Svěží verze na Aperol Spritz.
5 panáků sidry
1 panák Aperolu
Nástroje: lžička
Ozdoba: plátek pomeranče
Nalijte Aperol do sklenice a přidejte led. Zalejte sidrou. Nakonec ozdobte.
First Wave
Neočekávaná směs skotské, amara, citrusů a sidry vytváří skvělý nápoj na popíjení s přáteli.
1 panák Skotské whisky
½ panák Zucca
1 panák čerstvé grapefruitové šťávy
½ panák čerstvé citronové šťávy
½ panák Demerara sirup
3 panáky suché španělské sidry
Nástroje: shaker, sítko
Ozdoba: citronová kůra
Prvních 5 složek skombinujte v shakeru s ledem. Třepejte, dokud se nezchladí a nalejte do sklenice přes led. Nahoru přidejte sidru a ozdobte.
The Long Walk Home
Excelentní souhra sideru s sladkohořkou amarózou.
1 panák bourbonu
1 panák Ramazzotti
¾ panák čerstvé citronové šťávy
¾ panák sirupu z třinového cukru (1: 1)
2 střiky Basque nebo Angostura bitters
Sidru nakonec
Nástroje: shaker
Ozdoba: třešeň
Smíchejte všechny složky krom sideru v šejkru plného ledem. Nalijte do skleničky plné ledem, přidejte sidru a ozdobte třešní.
Sidra Car
Živý Sidecar riff, který obsahuje šumivý sider a limetkovou kůru.
1½ panák Grand Marnier
½ panák čerstvé citronové šťávy
¼ panák simple sirup (1: 1)
2 panáky sidry
Nástroje: shaker, sítko
Ozdoba: tenké plátky jablka, čerstvě strouhaná limetková kůra
Promíchejte Grand Marnier, citronovou šťávu a simple sirup v shakeru s ledem. Nalejte do chlazeného skla a poté přilejte chlazenou sidru a ozdobte.
Sidra Ponche
Dvě španělské klasiky - sherry a sidra - se setkávají v tomto koktejlu, který je plný citrusů.
1 panák brandy
1 panák fino sherry
½ pánák čerstvé citronové šťávy
½ pánák demerara simple sirup (2: 1)
1½ panák sidry
Nástroje: shaker, sítko, malé síto
Ozdoba: plátek citrónu
Smíchejte brandy, sherry, citrónovou šťávu a sirup v shakeru a naplňte ledem. Poté protřepejte, dokud nedojde ke zchlazení, následně nalijte do chlazeného skla, přidejte Sidru a naplňte sklenici ledem.
Poznejte naše sidry:
Sidra: Astarbe
Osvěžující Sider ovocné chuti z oblasti Baskitska ve Španělsku. Sidra je svěží, ideální jako přísada do koktejlů nebo jako lehké letní pití!
Sidra: Byhur
Tradiční španělský cider pocházející z Baskicka a vyráběný metodou tzv. dvojité fermentace v průběhu 12 měsíců, díky níž dosáhne suché a vyrovnané chuti. Skvěle doplní jakýkoli předkrm, obzvlášť výborně doprovodí mořské plody.
Sidra: Byhur 24
K výrobě tohoto lahodné cideru se používají jablka autochtonní baskické odrůdy. Je vyráběný stejnou metodou jako šampaňské, tedy s dvojitou fermentací, kdy druhá fermentace probíhá v lahvi. Za dobu 24 měsíců, kdy zraje metodou sur lie na vlastních kvasnicích, získá suchou a plnou chuť. Vyznačuje se aromatem po pečených a zralých jablkách.
Název Byhur je vícejazyčná hříčka. Jedná se o baskické slovo, které znamená neposedné dítě. Zároveň je Hur Astarbe hlavní dodavatel ciderů, a tak se dá slovo přeložit jako "by Hur", tedy vyrobeno firmou Hur.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.