Nejlepší kozí delikatesy

22. Března 2020 Nejlepší kozí delikatesy
Obliba kozích produktů v posledních letech roste. V obchodech je k mání spousta kozích sýrů čerstvých i tvrdých. O tom, že v naší nabídce máme ty nejlepší kozí sýry jsme psali zde. Zkuste například kozí sýr v popelu Luna Negra od rodinné farmy Elvíra García. Je charakteristický měkčí krémovitou texturou. Sýr je na povrchu pokryt vrstvou popelu, což mu dodává minerální tóny a aroma po houbách. Kozí sýr podle vašich preferencí si můžete vybrat v naší pečlivě sestavené sýrové nabídce kozích produktů. 
Kozí maso je ovšem také velice zajímavý produkt, i když pro některé spotřebitele je jeho aroma méně lákavé. Kozí či kůzlečí maso má ovšem zajímavou chuť a příznivé výživové hodnoty. Nebývá příliš tučné a je tedy nízkokalorické. Jelikož bývá tužší, je výhodné ho zpracovat tak, aby tato vlastnost nebyla na škodu výslednému produktu. 
Ve Španělsku se kozí maso konzumuje častěji a také se z něj vyrábějí uzeniny. V naší nabídce je jeden náramně zajímavý produkt, díky kterému byste si tuhle hodnotnou surovinu mohli zamilovat i vy. Kozí salámek firmy Cecinas Pablo, od které importujeme i řadu dalších výtečných uzenin, se jmenuje Longaniza de Chivo. Jeho výroba je poměrně náročná. Kozí maso se musí umlít a potom se nakládá do marinády. Pak se plní do přírodního střívka, načež se udí na dubovém dřevě. Dochucuje se vybraným kořením a ve složení nenajdete žádná průmyslová éčka: jen kozí maso, paprika, cukr, sůl, česnek a oregáno, to je vše, co stačí pro skvělý gastronomický zážitek.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články