Muffiny z extra panenského olivového oleje a rozmarýnu

01. Července 2020 Muffiny z extra panenského olivového oleje a rozmarýnu
Tip na lahodný předkrm z olivového oleje a rozmarýnu, který se výborně hodí k paté, sýrům, uzeninám i nakládané zelenině. Neobsahují cukr, proto nejsou vůbec sladké. Jsou to spíše lahodné žemle se strukturou muffinů. Převzato z Instagramu @gourmetbilbao
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
1
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 4 vejce
  • 150 g medu z ekologického zemědělství
  • 180 g extra panenského olivového oleje World in Love
  • 200 g mouky
  • 16 g prášku do pečiva
  • lístky rozmarýnu
  • lžička soli
Do mísy dáme vejce a vyšleháme je do pěny.
Za stálého míchání přidáme med a poté olivový olej.
Do připravené směsi přidáme sůl, prosátou mouku a prášek do pečiva.
Dobře promícháme vařečkou, aby v těstě nebyly žádné hrudky.
Nakonec přidáme najemno nakrájený rozmarýn a znovu promícháme.
Plech na muffiny vyložíme pečicím papírem a vlijeme směs.
Dáme do předehřáté trouby na 180 °C (horní a spodní ohřev).
Pečeme asi 20 minut (zkoušíme špejlí a jakmile se těsto nelepí, je hotovo).

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články