Kantábrie a její gastronomie

05. Května 2019 Kantábrie a její gastronomie
Kantábrii najdeme na severu Španělska. Oblast, jejímž hlavním městem je Santander, vyniká svou rozmanitostí a přírodními krásami, které lákají pěší turisty.
Najdete tu hory i moře, malebné útesy a jeskyně - a také rozsáhlé plochy úrodné půdy, na které se daří skvělým plodinám.

Biskajský záliv nabízí špičkové plody moře a ryby - v našem eshopu najdete třeba výborné sardinky z kantábrijského moře od vyhlášené firmy La Brújula. Na zdejších loukách se daří ovcím, kozám i hovězímu dobytku, a kantábrijská kuchyně, která z těchto mimořádně příznivých podmínek těží, bývá považována za jednu z nejchutnějších.

Mezi oblíbené pokrmy patří ryby, jídla z telecího masa, místní sýry a také kalamáry: jídlo ze smažených kroužků kalamárů, zvané rabas, které se podávají s citronovou šťávou a majonézou, je známé po celém světě. Proslavená jsou také vína - oblíbená jsou zdejší bílá jako Riesling, Chardonnay a mnoho dalších.
Pokud se chystáte poznávat Španělsko, rozhodně zkuste aspoň nakrátko navštívit i tuhle zajímavou oblast, o aktuálních akcích se dočtete například na webu Turismo de Cantabria.

Další zajímavé články