Jak na kalamáry?

27. Března 2020 Jak na kalamáry?
Mořské plody si právem získaly velkou oblibu a je skvělé, že si můžeme dopřávat dary oceánu, i když jsme od něj stovky nebo tisíce kilometrů. Pojďme se tentokrát podívat na kalamáry.

Co jsou kalamáry zač?

Jako kalamáry se označují olihně a sépie. V obou případech jde o mořské hlavonožce, kteří mají deset chapadel a chuťově velmi jemné maso, zejména pokud se konzumují menší kusy a správně se upraví. I větší kalamáry (někteří jedinci mohou mít i 4 kg) krájené na charakteristická kolečka, se ovšem na tabuli výborně uplatní: na příští dovolené u moře vřele doporučujeme dát si čerstvé kalamáry na grilu s nějakým chutným salátem. Pokud nedokážete odolat smaženým pokrmům, můžete si dát typické kroužky v těstíčku.
Kalamáry jsou velmi dietní - kalorií mají jen málo, zato skrývají vitamín A a B12, kromě jiného - takže se hodí do redukční diety, samozřejmě pokud to nepřeženete se smažením. Co dělat, když jste na souši a zdroj je daleko? Řešení je nasnadě: Mražené kalamáry jsou jedna možnost, ale my pro vás máme zajímavé a chutné kalamáry v konzervě. Malé a jemné kalamáry od firmy Isla del Carmen jsou plněné a naložené ve vlastní šťávě. Jejich chutné maso se vyznačuje velmi jemnou strukturou, přímo se rozplývají na jazyku. Zkuste tohle zpestření vašeho stolu!

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články