Halibut na sherry s pórkem a fazolkami (fletán en salsa verde)

03. Června 2024 Halibut na sherry s pórkem a fazolkami (fletán en salsa verde)
Připravte se na lahůdku! Dnes tu máme recept na halibuta, krevety a fazolky, který vás okouzlí! V kombinaci se svěží zelenou petrželí a troškou sherry vína je to prostě dokonalé a velmi sexy jídlo. Tak co, jdeme si uvařit?

Ingredience

500 g halibuta nebo jiné bílé ryby 

100 g vařených krevet

200 g čerstvých fazolek

1 pórek

5 stroužků česneku

půl svazku plocholisté petržele

½ hrnku sherry 

Led

Kukuřičný škrob na obalení ryby

Extra panenský olivový olej

Sůl a pepř

Příprava

  • Na rozehřátou pánev s trochou oleje přidáme česnek a pórek. Až pórek úplně změkne, přidáme sherry vína a vaříme, dokud alkohol nevyprchá.
  • V hrnci přivedeme k varu vodu a připravíme si ledovou lázeň na fazolky.
  • Rybu osolíme a opepříme a obalíme lehce v mouce.
  • Na pánvi, kterou jsme použili k dušení zeleniny, uděláme uprostřed místo a s trochou olivového oleje přidáme plátky ryby.
  • Vaříme cca 3—4 min z každé strany s pánví hýbeme dopředu a dozadu, aby se nám ryba nepřipekla.
  • Vhodíme fazolky do vařící vody na 2-3 min a pak je opatrně přemístíme do ledové lázně.
  • Do pánve s rybou přidáme předvařené krevety, fazolky, nasekáme petržel a posypeme jí na vrch. Odstavíme z ohně.
  • Servírujeme s vařenými bramborami s petrželkou a olivovým olejem.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.