GIN & TONIC vládne španělským barům

24. Února 2019 GIN & TONIC vládne španělským barům
Když se řekne Španělsko, kdekdo si vybaví víno či snad i pivo, ale je tu jedna věc, o které se u nás zatím mluví málo: Ohromná popularita klasického koktejlu gin & tonic.

Kde se vzal

Gin tonic vzniknul původně jako řešení zdravotního problému. Vojáci Britské Východoindické společnosti se potřebovali chránit proti malárii, k čemuž se užíval hořký chinin, přidávaný do toniku, v tehdejších dobách hořčejšímu a silnějšímu, než je běžné dnes. Aby vojáci superhořké pití snesli snáze, přidávali si do něj gin. Nápoj se osvědčil a dnes je standardní součástí nápojového lístku barů po celém světě.

Gin & Tonic v dnešním Španělsku

Ve Španělsku se mu říká ginebra a kromě velkých značek jsou nyní populární také giny z menších palíren, často vynikající kvality. “V každém španělském baru najdete 8-15 druhů ginu,” uvádí Kara Newman na blogu agentury Reuters s tím, že se na rozdíl od britské podoby často do koktejlu přidávají i další složky jako ovoce a koření a servíruje se i ve vinných sklenicích. Mezi velmi ceněné giny patří prémiové produkty jako Siderit vyráběný v Kantábrii nebo Sikkim Gin Privée připomínající svěží borovici. Další giny najdete na eshopu edelikatesy a s žádným neuděláte chybu.  

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články