Gazpacho

30. Července 2018 Gazpacho

Ať už máte svou dovolenou za sebou nebo před sebou, v Praze jsou vedra a to si žádá osvěžení!

Drinky máme samozřejmě taky, ale ty Vás nezasytí, proto jsme si pro Vás připravili gazpacho - úžasnou a hlavně STUDENOU polévku plnou rajčat a středomořské letní pohody.

Od 2. do 4. srpna se zastavte v kamenné prodejně Sabores - Vyšehradská 6 na Praze 2 a vychutnejte si Španělsko!


Gazpacho patří ke španělskému létu stejně jako k české zimě patří svařák. Společně s paellou je to nejznámější španělské jídlo vůbec. To je také příčinou toho, že recepty na gazpacho jsou až moc tvořivé, plné roztodivných vylepšení. 

Gazpacho je strašně jednoduché na přípravu. Je však třeba věnovat náležitou pozornost výběru ingrediencí. Ne nadarmo je výhradní sezónou pro gazpacho léto. Pouze v létě lze totiž sehnat rajčata, která jsou plně zralá a mají příjemně sladkou chuť. Nejvhodnější odrůdou rajčat pro gazpacho jsou tzv. tomates de pera. Jedná se o oválná podlouhlá rajčata, která se často používají i v italské kuchyni. Známé odrůdy tohoto typu rajčat jsou například rajčata San Marzano a Roma VF. Při výběru ale nezapomeňte na to nejhlavnější. Veškerá zelenina do gazpacha musí být zralá. Proto radši použijte zralá kulatá rajčata než nezralá oválná.

VILLAOLIVO

Naše gazpacho je vyrobené z čerstvé zeleniny s extra panenským olivovým olejem VILLAOLIVO a bez použití jakéhokoliv typu chemických přísad nebo konzervačních látek. Získáváme s naší recepturou neodoltenou chuť, jemnou texturu a vynikající kvalitu. Vyrábíme tradičním způsobem, který přispívá k ekologickému výrobnímu procesu. Naše skleněné obaly zachovávají kvalitu potravin a prodlužují dobu, po kterou je produkt čerstvý a 100% skvěží. Ideální pro export osvěžujících receptů španělské gastronomie po celém světě.

Další zajímavé články