Čočkovorýžový salát s octovou zálivkou z papriky na pomerančích
01. Července 2020
Je tady podzim, ale teplota je stále docela příjemná. Proč si tedy v posledních dnech babího léta nepřipravit chutný a originální salát?
Výmluvy stranou – vezměte do ruky extra panenský olivový olej s pomerančovou příchutí a pusťte se do tohoto lahodného salátu! Chcete poradit? Připravte si větší množství a část si vezměte další den v krabičce do práce. Je to ideální volba!
Převzato z Instagramu @recetasparaserfeliz
Počet osob
4
Obtížnost
0
Suroviny
- 50 g uvařené celozrnné rýže
- 50 g uvařené čočky
- 1 mrkev
- půl červené papriky
- několik cherry rajčátek
- hrst rukoly
- extra panenský olivový olej s pomerančem Naturvie
- jablečný ocet
Uvaříme zvlášť čočku a rýži.
Necháme vychladnout a dáme asi na hodinu do ledničky (případně přes noc).
Na octovou zálivkou budeme potřebovat nadrobno nakrájenou papriku. V míse smícháme 6 lžic olivového oleje se 2 lžícemi jablečného octu. Přidáme papriku a necháme 10 minut odstát.
Smícháme čočku, rýži, přidáme rajčátka, na plátky nastrouhanou mrkev a rukolu.
Servírujeme zalité octovou zálivkou. Dobrou chuť!
Necháme vychladnout a dáme asi na hodinu do ledničky (případně přes noc).
Na octovou zálivkou budeme potřebovat nadrobno nakrájenou papriku. V míse smícháme 6 lžic olivového oleje se 2 lžícemi jablečného octu. Přidáme papriku a necháme 10 minut odstát.
Smícháme čočku, rýži, přidáme rajčátka, na plátky nastrouhanou mrkev a rukolu.
Servírujeme zalité octovou zálivkou. Dobrou chuť!
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.