Boloňská omáčka v elektickém hrnci
01. Července 2020
Převzato z Instagramu @labaronisima
Počet osob
4
Obtížnost
1
Příprava
10 min
Vaření
35 min
Suroviny
- 2 velké mrkve
- 1 zelená paprika střední velikosti
- 1 cibule
- 500 g mletého masa (jaké máte rádi – směs, kuřecí, telecí, vepřové,…)
- 100 ml portského vína
- nasekaná rajčata podle chuti
- sůl
- pepř
- extra panenský olivový olej Naturvie z ekologického zemědělství
Na pánev vlijeme trochu extra panenského olivového oleje a necháme zesklovatět cibulku.
Poté přidáme papriku, mrkev a necháme restovat.
Mezitím si osolíme a opepříme maso a jakmile je zelenina hotová, přidáme ho do hrnce. Občas promícháme.
Jakmile je maso hotové, přidáme portské a počkáme, až se odpaří alkohol.
Poté přidáme nasekaná rajčata podle chuti. Necháme dusit 20 minut.
Podáváme s oblíbenou přílohou. Doporučujeme s pečenými brambory, masem a zeleninovým salátem.
Poté přidáme papriku, mrkev a necháme restovat.
Mezitím si osolíme a opepříme maso a jakmile je zelenina hotová, přidáme ho do hrnce. Občas promícháme.
Jakmile je maso hotové, přidáme portské a počkáme, až se odpaří alkohol.
Poté přidáme nasekaná rajčata podle chuti. Necháme dusit 20 minut.
Podáváme s oblíbenou přílohou. Doporučujeme s pečenými brambory, masem a zeleninovým salátem.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.