Boloňská omáčka v elektickém hrnci

01. Července 2020 Boloňská omáčka v elektickém hrnci
Převzato z Instagramu @labaronisima
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
1
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
35 min

Suroviny

  • 2 velké mrkve
  • 1 zelená paprika střední velikosti
  • 1 cibule
  • 500 g mletého masa (jaké máte rádi – směs, kuřecí, telecí, vepřové,…)
  • 100 ml portského vína
  • nasekaná rajčata podle chuti
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej Naturvie z ekologického zemědělství
Na pánev vlijeme trochu extra panenského olivového oleje a necháme zesklovatět cibulku.
Poté přidáme papriku, mrkev a necháme restovat.
Mezitím si osolíme a opepříme maso a jakmile je zelenina hotová, přidáme ho do hrnce. Občas promícháme.
Jakmile je maso hotové, přidáme portské a počkáme, až se odpaří alkohol.
Poté přidáme nasekaná rajčata podle chuti. Necháme dusit 20 minut.
Podáváme s oblíbenou přílohou. Doporučujeme s pečenými brambory, masem a zeleninovým salátem.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články