Káva, Kimandi AB - Kenya, Mistral, 250g
Tato vynikající káva představuje veškeré bohatství keňské kávové tradice. V šálku cítíme rebarboru a klementinky s jemnou karamelovou sladkostí. Kávu z Keni milujeme pro její šťavnatou, svěží chuť a jasnou kyselost a Kimandi není výjimkou. Nejraději si ji vychutnáváme jako filtrovanou kávu, ale je příjemná i jako lehce pražené espresso.
Jedná se o všestranně praženou kávu, což znamená, že je pražena tak, aby vynikla její chuť, a hodí se pro všechny způsoby přípravy.
Tato vynikající káva představuje veškeré bohatství keňské kávové tradice. V šálku cítíme rebarboru a klementinky s jemnou karamelovou sladkostí. Kávu z Keni milujeme pro její šťavnatou, svěží chuť a jasnou kyselost a Kimandi není výjimkou.
Nejraději si ji vychutnáváme jako filtrovanou kávu, ale je příjemná i jako lehce pražené espresso.
Káva se pěstuje v hluboké, červené sopečné půdě a těží z bohaté organické hmoty, která ještě více zvýrazňuje její chuť. Pochází z rodinných farem a hlavní úroda se pečlivě sklízí od října do prosince. Tato šarže AB se skládá z 80 % Arabica. Každá kávová třešeň je ručně sbírána až ve chvíli, kdy je dokonale zralá, což zajišťuje nejvyšší kvalitu každé šarže. V továrně procházejí třešně pečlivým tříděním předtím, než jsou rozmělněny a fermentovány po dobu přibližně 16 hodin v závislosti na okolní teplotě. Poté se káva promyje v čisté, svěží, horské vodě, která zrnům propůjčuje jedinečnou svěžest. Po umytí a roztřídění se pergamenová káva suší na slunci na vyvýšených lůžkách po dobu 14-21 dní, což je tradiční metoda, která přirozeně zvýrazňuje chuť a vůni zrn.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Velikost balení: | 250g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.