Joselito, Jamón Ibérico de Bellota, šunka s kostí, 9,5kg Dárkové balení Joselito jamónu s kostí a 2 noží - vykošťovací a tenký pružný určený ke krájení jamónu. Bez nadsázky nejlepší a nejdelikátnější jamón na světě, který si vybírají opravdu jen ti největší znalci a nejlepší šéfkuchaři světa. Se šunkami Joselito se setkáte v michelinských restauracích a nejlepších prodejnách. Spíše než o značku se jedná o legendu.

Cena za kg / 3 299 Kč

31 341 Kč s DPH

Skladem

+
Celková cena: 31 341 Kč s DPH
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Jamón Ibérico de Bellota (Pata negra) je považována za jednu z největších delikates na světě. Šunka JOSELITO je mezi nimi opravdovým klenotem a spojují se s ní největší géniové světové gastronomie. Iberské prase, ze kterého je dělán Jamón Iberico de Bellota, se vyznačuje svou štíhlostí a elegantním vzhledem. Tuk je dokonale integrován do struktury jamónu a tvoří tak typické mramorování. Barva jamonu se liší dle části, ze které právě krájíte, od intenzivní tmavě červené až po jemné růžové odstíny.
Na patře je šunka lehce nasládlá (to je dáno nízkým obsahem soli) s dlouhým příjemným dozněním. Šunky JOSELITO se dnes vyrábějí přesně tak, jak je dělali pradědečkové současných tvůrců. Postupem času si získaly svou jedinečností fanoušky nejen ve Španělsku. Jsou považovány za nejlepší jamony na světě.
Restaurace a distributoři čekají až dva roky, než si mohou odebrat několik přidělených kusů Joselita. V 90 % restaurací se dvěma a třemi michelinskými hvězdičkami tento jamon najdete společně s nejlepším šampaňským a kaviárem.
Firma JOSELITO má již více než 150 letou tradici ve výrobě jamónu. Celý proces výroby je pod velmi pečlivou kontrolou. Dokonce se říká, že Joselito je takový Dom Perignon mezi jamóny. Jamony Joselito krájí na svých akcích po celém světě se spojili a budují spolupráci, stejně jako skupina Luis Vuitton-Moet-Hennessy.
Firma vlastní tisíce hektarů dubových hájů v oblasti kolem Salamanky, kde se pasou černá polodivoká prasata. Firma je téměř posedlá kontrolou kvality života prasat. Iberská prasata žijou tak, jako by žila ve volné přírodě, jsou šťastná a nemají žádný stres. Každé prase má k dispozici cca 3 hektary půdy. Jejich strava je přirozená, protože žerou žaludy a rostliny, které jim chutnají. Žaludy obsahují velké množství nenasycených mastných kyselin, které pomáhají redukovat "špatný cholesterol" a zvyšují hladinu "dobrého cholesterolu". Proto je maso z iberských prasat zdravé.
Jak probíhá proces zrání? Kýty se nasolí, ale jen tolik, kolik je nutné. Proto jsou šunky Joselito označovány za příjemně nasládlé s nízkým obsahem soli. Během zimy probíhá proces zrání, čemuž napomáhá vítr. Sůl postupně pomalu vyvolává uvolňování vody z masa. Na jaře a v létě probíhá proces, který vypadá, jako když se jamón "potí". Uvolňuje se tuk a proniká tak do tkáně. Když přijde podzim, jsou jamóny vyvěšeny v přírodních sklepích umístěných pod zemí. To zaručuje stálou vlhkost a konstantní teplotu v průběhu zrání (stejně jako je tomu u vína). Díky takto situovaným sklepům šunky vyzrávají velmi pomalu (minimum pro jamón Joselito jsou 4 roky). Jamón JOSELITO je tady umístěn do té doby, než vyzraje do perfektního stadia pro uvedení na stůl v těch nejprestižnějších restauracích světa. Některé jamóny jsou označeny za špičkové - ty pak dále zůstávají ve sklepích, vyzrávají dokonce i déle než 7 let.
Selekci jamónu JOSELITO provádí Maestro Jamonero jednotlivě u každého jamónu. Jen tak si můžeme být jisti jeho špičkovými vlastnostmi, pro které doslova dobývá celý svět. Jamon JOSELITO je nejen chutný, ale i velmi zdravý. Proces zrání šunek JOSELITO je 100 % přírodní. Šunky neobsahují žádné přidané látky kromě mořské soli, která funguje jako konzervant. Díky obrovskému podílu žaludů ve stravě prasat jamon obsahuje zdravé nenasycené mastné kyseliny (obdobné těm, které jsou např. obsaženy v olivovém oleji). Pomáhá tedy snižovat cholesterol. Šunky JOSELITO neobsahují ani lepek ani laktózu, takže jsou vhodné i pro lidi se speciálními dietami.
Balení obsahuje 2 nože - vykošťovací a tenký pružný určený ke krájení jamónu
Doba zrání šunky: 48 měsíců a více
Hmotnost: cca 9Kg
Země původu: Španělsko
  • Vepřová iberská sušená šunka
  • Mořská sůl
Výrobce Joselito
Velikost balení 9500 g
Země původu Španělsko

Chutná ještě lépe v kombinaci s