Rustichella d'Abruzzo

V Itálii existuje mnoho výrobců těstovin. Pro nás je výroba těstovin starým uměním; historickým a kulturním dědictvím naší země. Hrdí Italové, hrdí na uznání v zahraničí, jako nejvíce tradiční výrobci těstovin na světě.

Existuje obrovský rozdíl mezi tradičně vyráběnými těstovinami a průmyslovými těstovinami, který lze plně vnímat na patře. Rustichella d'Abruzzo používá pouze nejlepší semolinu z vybrané pšenice. Tato mouka s vysokým obsahem lepku, smíchaná s čistou horskou vodou, dává těstovině jedinečnou pevnost a chuť. Vzácné bronzové matrice dávají těstovinám správnou drsnost, aby na sobě držely všechny druhy omáček. Proces sušení se provádí pomalu při nízkých teplotách, někdy po dobu 50 hodin při přibližně 35 - 40 °C, na rozdíl od průmyslových těstovin, kde se sušení provádí při 90 °C po dobu 4 - 5 hodin.
Rustichella d'Abruzzo