Joselito

Joselito je malá španělská rodinná firma. Její věhlas ale zdaleka přesahuje okraj města
Guijuelo, kde se nachází. Joselito se totiž specializuje na chov iberských prasat a výrobu
té nejkvalitnější iberské šunky. Jejich produkty nesmí chybět v michelinských
restauracích a hvězdy současné gastronomie jako například oceňovaný šéfkuchař Ferran
Adráa či slavný kritik vín Robert Parker na ně také nedají dopustit.
„Joselito není jen tak nějaká značka, je to legenda.“ tvrdí Juan José Gomez stojící v čele
společnosti Joselito. Je neustále na cestách do různých zemí, kde prezentuje své
výrobky, organizuje soutěže v krájení šunky a zvyšuje povědomí o značce, která již od
konce devatenáctého století patří ke gastronomickým skvostům Iberského poloostrova,
což je v dnešní době velmi dobře známo ve více než 54 zemích světa. A v čem jsou
výrobky od Joselita výjimečné?
Joselito pečlivě kontroluje celý proces výroby, který začíná na jejich farmě, kde chovají
iberská prasata. Ta mají štíhlé nohy, delší rypáky, špičaté uši a jejich maso je tak
lahodné i díky zvláštní genetické modifikaci, jež umožňuje prorůstání tuku svalem.
Domovem těchto prasat jsou rozlehlé dubové lesy, kde má každé z nich prostor až tři
hektary.
Joselito